Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Motociklininkė J.Žukauskaitė: po sunkios dienos bekele pokalbiai sukasi apie pokyčius gyvenime

„Pastebėjau, kad mes, moterys, esame savikritiškos, bijom kažkam būti problema ir retai kada pagalvojame, kad mums pačioms turėtų būti smagu“, – sako motociklininkė ir keliautoja Jurga Žukauskaitė. Karolio Mieliausko projekto „Diena Italijoje motociklu“ video reportaže J.Žukauskaitė papasakojo, kaip fiziškai sunkios kelionės padeda moterims pajusti bendrystę, įveikti pačias įvairiausias kliūtis ir net atrasti pasididžiavimą savimi.

Kelionės nenorinčioms būti „inkaru“

Ketvirtojoje projekto „Diena Italijoje motociklu“ dalyje į Italiją vienai dienai atvyko J.Žukauskaitė – motociklininkė ir keliautoja, organizuojanti keliones motociklais moterims bekele po visą pasaulį. J. Žukauskaitės sąskaitoje – pačios įvairiausios kelionės, pavyzdžiui, 10 tūkstančių kilometrų per Portugaliją, Ispaniją ir Maroką. Šį kartą, pakeliui į Karibus, kartu su K. Mieliausku ji trumpam stabtelėjo Kaune ir prie Komo ežero Italijoje, kad pasidalintų savo patirtimis.

J.Žukauskaitė pasakoja, kad motociklu iš pradžių važinėjo viena arba su draugėmis, kol kartą šovė mintis pasidalinti kelionių įspūdžiais ir informacija, atrastais maršrutais ir gražiomis vietomis apsistoti su kitomis moterimis: „Pasikvietėme moterų, kurios norėtų kartu pabandyti važiuoti bekele ar išbandyti gražius maršrutus per kalnus. Buvau nustebusi, kad tokių moterų atsirado nemažai. Taip pat paaiškėjo, kad visoms kartu važinėtis ir kartu įveikti iššūkius yra smagu.“

Motociklininkė ir keliautoja sako, kad jai dažnai parašo moterys, kurios turi motociklo vairuotojo pažymėjimą, vairuoja „čioperius“ arba miesto motociklus, keliauja, bet nėra važiavusios bekele. „Jos norėtų tai išbandyti, bet dažnai susiduria su baime trukdyti kelionės kompanionams vyrams, kurie galbūt važiuos greičiau, sudėtingesniais maršrutais, ieškos daugiau adrenalino. Į mūsų keliones kviečiame tik moteris, todėl joms ši idėja labai patinka – visos bus panašaus lygio, visoms bus smagu kartu mokytis, važiuoti ir patirti, jos galės augti ir tobulėti, o kartu niekam netrukdys, „negadins“ kelionės. Pastebėjau, kad esame savikritiškos, bijom kažkam būti problema ir retai kada pagalvojame, kad mums pačioms turėtų būti smagu“, – apie idėją pasakoja J.Žukauskaitė.

Tu – ne viena „stadione“

K.Mieliauskui pasiteiravus, dėl ko moterys leidžiasi į sudėtingas keliones motociklais bekele, J.Žukauskaitė sako pastebinti, kad tokias keliones dažniausiai renkasi moterys, išgyvenančios pokyčius arba atvirkščiai – norinčios vienokių ar kitokių pokyčių savo gyvenime.
„Tada joms kyla noras išvažiuoti į aktyvią kelionę. Važiuojame visos kartu bekele kelias dienas, kūnas fiziškai pavargsta, bet smegenys atsipalaiduoja, nebevargina įkyrios mintys, nes reikia rūpintis, kur važiuoji šią sekundę. Be to, laukia ir iššūkiai.

Pavyzdžiui, privažiuojame labai stačią įkalnę, atsiranda baimė į ją neužvažiuoti. Arba pasitaiko dideli šlapi akmenys kalnuose. Visos kartu, su patarimais ir pagalba vis dėlto užvažiuojam į kalną. Tada užplūsta didžiulis pasitenkinimas savimi“, – psichologinius kelionės aspektus išskiria J.Žukauskaitė.

Ji pabrėžia ir tai, kad kelionėje tarp moterų atsiranda supratimas, bendrystės jausmas, rūpinimasis viena kita – svetimos moterys tampa savomis: „Vakare grįžusios į viešbutį susėdame vakarienės, o pokalbiai sukasi ne tik apie važiavimą, bet apskritai apie pokyčius gyvenime, dalinamės savo mintimis. Nuostabu tai, kad, pasirodo, visos savo gyvenimuose turime panašių istorijų, visos norime pokyčių, aktyvių veiklų. Apima labai geras bendrystės jausmas, kad „tu – ne viena stadione“.

Italijos grožis ir G.Clooney vilos

J.Žukauskaitė sako, kad gavusi pasiūlymą sudalyvauti projekte „Diena Italijoje motociklu“ labai apsidžiaugė, nes netoli Bergamo yra Komo ežeras. „Tai yra viena tų vietų, kurios man labai patinka – Komo ežero pakrantės, apsuptos kalnų. O kur dar senovinės vilos ir Holivudo aktorius Georgas Clooney, kuris čia jų turi net keturias. Jas būtinai reikia aplankyti, bet nepažadu, kad jis išlįs pamojuoti“, – juokiasi motociklininkė.

Stabtelėję nuostabaus grožio pakrantėje, ryškiai šviečiant saulei, K.Mieliauskas ir J.Žukauskaitė tęsia pokalbį apie keliones motociklais. Pasak motociklininkės, kiekvienas pasirenkame kaip mums smagiausia leisti laisvą laiką. Jai motociklai leidžia pasiekti tokias vietas, kurias su automobiliu privažiuoti kartais būtų sunku. Paklausta, ką mano apie išbandytą CFMOTO 700 CL-X Heritage motociklą ji nedvejodama tvirtina, kad patiko: „Kaip miesto motociklas – patogus, idealus. O svarbiausia, pasakysiu moteriškai, man jis labai gražus. Galbūt važiuojant autostadoje ir pritrūktų greičio, bet negaliu pasakyti, nes nebandžiau.“

Nors G.Clooney ir šį kartą keliautojams sutikti nepavyko, tačiau bandyti visada verta. Daugiau J.Žukauskaitės įspūdžių iš šios kelionės ir minčių apie motociklais bekele keliaujančias moteris išvysite video reportaže.

VIDEO: Diena Italijoje motociklu: Karolio Mieliausko viešnia – motociklininkė Jurgita Žukauskaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius