Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motociklų plento žiedo čempionate – Š.Plado ir naujokų triumfas

Pasibaigus septynių etapų Lietuvos plento žiedo čempionatui, kuris vyko Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos trasose, ir preliminariai suskaičiavus bendrus rezultatus, jau matyti penkių klasių čempionai. Pergale gali neabejoti ir daugiausia taškų surinkusi visiškai nauja komanda – pastarųjų šiemet, kaip ir sportininkų, buvo rekordiškai daug, rašoma pranešime.
Lietuvos plento žiedo čempionatas
Lietuvos plento žiedo čempionatas / R. Veniukevičiūtės nuotr.

Nors tikslūs čempionato rezultatai bus paskelbti ne už ilgo, kai juos patvirtins Lietuvos motociklų sporto federacija, laimėtojai yra gana aiškūs. Greičiausioje „Superbike“ klasėje čempiono titulą iškovojo šiemet į šią klasę su nauju motociklu grįžęs Šarūnas Pladas. „Rookie 1000“ užtikrintai pergalę išplėšė jaunasis Š.Plado mokinys Tauras Norkūnas, priklausantis „Pladas Racing“ komandai.

„Rookie 600“ pirmos vietos nugalėtoju taps Mantas Urmonas, kuris su lig kiekvienu čempionato etapu pasirodydavo vis užtikrinčiau. Naujokų arba „Pretendent“ litrinių motociklų klasėje sužibėjo Ignas Udra, kuris vieną etapą važiavo su skilusia ranka ir tai jam nesutrukdė gerai pasirodyti. „Pretendent 600“ čempionu, visai to nesitikėdamas sezono pradžioje, bus paskelbtas Algirdas Gineika.

R. Veniukevičiūtės nuotr./Lietuvos plento žiedo čempionatas
R. Veniukevičiūtės nuotr./Lietuvos plento žiedo čempionatas

„Itin džiugu, kad šiemet gerokai išaugo tiek komandų, tiek dalyvių skaičius. Šiemet išvydome daug entuziastingai nusiteikusių naujokų, kurie turės realų pagrindą apsvarstyti galimybes kitą sezoną startuoti aukštesnėse klasėse“, – sakė Lietuvos motociklų sporto federacijos Plento žiedo komisijos pirmininkas Jaroslavas Buinauskas.

Staigmena komandų įskaitoje

Šiemet čempionate dalyvavo net 12 komandų. Pasak J.Buinausko, ankstesniuose čempionatuose būdavo 4– 5.

Čempionato komandinėje įskaitoje pergalę išplėšė nauja komanda „CRmoto racing team powered by Liqui Moly“, kurios visiems keturiems dalyviams šis čempionatas buvo pirmasis. Komandą sudaro šio sezono žvaigždė, „Pretendent 1000“ klasės nugalėtojas I. Udra, „Pretendent 600“ klasės dalyvis Žilvinas Butkevičius, „B1000“ klasėje važiuojantis Jaroslav Maleiko ir vienas stipriausių „B600“ sportininkų Gedas Čeplaitis. Antra vieta komandų įskaitoje galės didžiuotis „Pladas Racing“ sportininkai, trečia – „KMK ATV monstrai“.

Finale virė lyderių kovos

Finalinis Lietuvos plento žiedo čempionato etapas daugeliui buvo lemiamos lenktynės, nuo kurių priklausė ne tik sportininkų asmeniniai sezono pasiekimai, bet ir komandinės įskaitos.

R. Veniukevičiūtės nuotr./Lietuvos plento žiedo čempionatas
R. Veniukevičiūtės nuotr./Lietuvos plento žiedo čempionatas

Jungtinėse pajėgiausių „Superbike“, „B1000“ ir „B600“ klasių lenktynėse užtikrintai nugalėjo trasos rekordininkas Š.Pladas. Nors savo asmeninio rekordo jis ir nepagerino, tačiau vis tiek konkurentams šansų laimėti nepaliko. Tačiau įdomi kova dėl antrosios vietos užvirė tarp Kęstučio Stankūno ir Tomo Januškos.

Intriga ir „B“ klasėje

„B1000“ klasėje taip pat vyko atkakli kova dėl prizinių vietų. Dalyviams kirtus finišo liniją pirmos ir trečios vietos nugalėtojus skyrė mažiau nei 2,5 sekundės. Dėl pirmosios vietos šioje klasėje susigrūmė Jaroslavas Maleiko ir Mindaugas Malukas. Pastarasis pirmavo didžiąją distancijos dalį ir lyderio poziciją užleido tik paskutiniame rate. Tauras Norkūnas finišavo trečias. Jis geriau nei bet kas kitas galėjo matyti kovą dėl pirmos vietos, nes lenktynių antroje pusėje buvo priartėjęs prie „B1000“ klasės lyderių. Tačiau bendroje čempionato įskaitoje būtent T.Norkūnas džiaugsis pergale. Antrasis bus J.Maleiko, o trečiasis – V.Stasaitis.

„B600“ klasės dalyviai finale didelės intrigos nesukūrė – čia nepavejamas buvo Paulius Lubas. Antras liko Gediminas Čeplaitis, trečias – Egidijus Jankauskas. Viso čempionato įskaitoje nugalėtoju taps M.Urmonas, antrasis – G.Čeplaitis, trečiasis – P.Lubas.

Naujokai varžėsi rimtai

Atkakliausia finalinė kova tarp naujokų – tiek „C600“, tiek „C1000“ – klasėse vyko dėl antrų ir trečių vietų, nugalėtojus skyrė mažiau nei sekundė. „C600“ klasėje greičiausiai distanciją nuvažiavo Ernestas Jokubauskas, A.Gineika ir Linas Tarasevičius, „C1000“ – Aurimas Kvietkus, Darius Lukauskas ir Marius Blažys. Nors „C1000“ dalyvis Ignas Udra šįsyk neatsidūrė tarp pirmųjų finišavusių, jis jau buvo aiškus viso čempionato šios klasės nugalėtojas. Antrą čempionato vietą užims A.Darbutas, trečią – A.Kvietkus.

Bendros čempionato „C600“ klasės įskaitos pirmos vietos laimėtoju bus paskelbtas A.Gineika, antros – A.Šlajus, trečios – Ž.Butkevičius. A.Gineika prisipažino, kad, jei kitais metais pavyktų atsinaujinti techniką, svarstys dalyvauti aukštesnės klasės varžybose.

Šeštadienį „Nemuno žiede“ vyko ne tik Lietuvos plento žiedo čempionato, bet ir „Lietuvos Street taurės“ ir „Baltic Rookie Cup“ varžybų etapai. Pasak A.Dautarto, „Street“ klasėje nepavejamas buvo Daniel Maman.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius