Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą Lietuvoje surengtos Hard Enduro varžybos: akmenys ir dalyvių kritimai

Šeštadienį Uoginių trasoje, Kupiškio rajone vyko svarbus ir išskirtinis įvykis Lietuvos motociklų sporto bendruomenei. Pirmajame oficialiame ir Pasaulio motociklų federacijos remiamame renginyje, Hard Enduro čempionate, prie starto linijos rikiavosi būrys šios disciplinos gerbėjų.
Hard Enduro motociklų varžybos
Hard Enduro motociklų varžybos / Darius Kibirkštis/Fotodarius.lt nuotr.

Žengti šį istorinį žingsnį panoro ne tik Lietuvos motosporto elitas, kuris startuoja garsiausioje pasaulio lygio varžybose, bet ir mėgėjai, kurie nepabijojo išsikelti sau tikrai sudėtingų tikslų.

„Šiandien jaučiuosi puikiai, trasa paruošta idealiai, iššūkis tikrai nemenkas, kadangi dažniausiai tokio tipo trasose važiavimai trunka apie 7 minutes, o mes čempionate turime net du važiavimus po 30 minučių, tikrai nėra lengva, bet viskas įmanoma, kai turi tikslą. Artimiausios mano varžybos Pasaulio Enduro čempionatas, Slovakijoje, tai tiek šis lietuviškas etapas tiek Pasaulio Enduro Čempionato etapas, bus puiki treniruotė prieš SIX DAYS varžybas, kurios yra laikomos pačiomis svarbiausios pasaulio komandinėmis varžybomis, tai vienintelės lenktynės, kuriose mes galime atstovauti savo šalį kaip Lietuvos komanda, būtent todėl tai yra vienas iš svarbiausių mano startų.“ – su šypsena pasakojo daugkartinis Lietuvos Enduro ir Cross Country čempionas Džiugas Kazakevičius.

„Esu be galo laimingas, atvažiavau į šias varžybas ne tik palaikyti savo mokinių, bet absoliučiai visų dalyvių. Mes tokio lygio oficialias varžybas, o tiksliau visą čempionatą Lietuvoje turime pirmą kartą ir starte turime visai nemažai dalyvių. Trasa sudėtinga, jokių lengvų pravažiavimų ar apvažiavimų čia nėra, galime teigti - susirinko drąsiausi. Noriu pagirti ir Lietuvos motociklų federacijos komandą, kurie ne tik surengė šį renginį, bet ir sugebėjo pritraukti mėgėjus“, – stovėdamas prie trasos, komentavo Arūnas Gelažninkas.

„Atvirai sakant nesitikėjome, kad pirmą kartą savo jėgas norės išbandyti tiek sportininkų, trasa yra įveikiama, bet ji tikrai sudėtinga ir reikalauja ne tik gerų įgūdžių, bet ir psichologinio nusiteikimo, ne vienas dalyvis tik pamatęs, bet dar net nebandęs įveikti kliūčių buvo tikrai išsigandęs, bet adrenalinas ir tikriausiai kova su savimi, visus juos vedė į priekį, o šypsenos po finišo linijos leido suprasti, kad dalyvauti tikrai verta. Esame dėkingi ir mūsų rėmėjams - Bikeparts, Vostok Europe ir Uoginių trasai, kurie padėjo padaryti šį renginį patraukliu ir tokiu įdomiu,“ – kalbėjo LMSF Enduro komisijos pirmininkas Andrius Leskauskas.

Šeštadienį II-ajame etape Hard Enduro Čempionate savo jėgomis neleidžia abejoti vienas pajėgiausių Lietuvos enduro veidų Džiugas Kazakevičius, kuris iškovojo pirmą vietą, II-ą vietą užėmė Mindaugas Daugėla ir III-ią vietą - Vytenis Mačerinskas.

Mėgėjų klasės nugalėtojai:

Šarūnas Būga
Justas Kubertavičius
Aivaras Zakarauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius