Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Plento žiedo motociklininkai sezoną uždarė Silezijoje

Savaitgalį plento žiedo motociklininkai Pietų Lenkijoje esančiame „Silesia Ring“ žiede gaudė paskutines gero oro akimirkas – čia įvyko paskutinis lietuvių sporto klubo „Coffee Racers“ intensyvaus šio sezono renginys, kuriame dalyvavo daugiau kaip 200 sportininkų ir mėgėjų iš Lietuvos, Lenkijos, Čekijos, Slovakijos ir Vokietijos, rašoma pranešime.
Motociklų plento žiedo lenktynės „Silesia Ring“ trasoje
Motociklų plento žiedo lenktynės „Silesia Ring“ trasoje / Organizatorių nuotr.

„Dalyvių skaičius plento žiedo motociklų renginiuose sparčiai auga – šiame paskutiniame renginyje sudalyvavo net trečdaliu daugiau žmonių, nei mūsų pirmajame sezono renginyje. Tai rodo, kad poreikis tokiems renginiams auga, taip pat, jog mūsų vardas tampa atpažįstamas ir mumis pasitikima. Džiaugiamės, kad vis daugiau pritraukiame dalyvių iš užsienio – tai leidžia įvairių šalių motociklininkams tiek dalintis patirtimi, tiek įdomiau ir naudingiau konkuruoti bei kelti savo meistriškumo lygį“, – sakė „Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas.

Pasak jo, Silezijoje savaitgalį jau nebuvo karšta, tačiau važiuoti buvo malonu, o svarbiausia, buvo sausa, tad motociklininkai galėjo pasimėgauti puikios dangos ir konfigūracijos trasa. „Silesia Ring“ trasoje įvyko ir finalinis „Coffee Racers“ organizuojamo „Pogon Trophy“ čempionato etapas iš aštuonių, vykusių Lenkijoje, Slovakijoje ir Vengrijoje. Lenkai galėjo truputį nuliūsti, mat jiems vilčių nugalėti nepaliko lietuviai – Justas Bučnys, laimėjęs „1000 cc“ klasėje, ir Gedas Čeplaitis, tapęs greičiausiu „600 cc“ klasėje. Jie aplenkė daugmaž po 30 konkurentų.

Pasak „Coffee Racers“ prezidento, šis sezonas buvo itin intensyvus – suorganizuoti 23 renginiai trijose Baltijos šalyse, dviejose Lenkijos trasose – penki renginiai piečiau esančiame „Silesia Ring“ žiede ir trys artimesnėje „Tor Poznan“ trasoje. Net tris kartus motociklininkai turėjo galimybę vykti į už 1200 km esantį „Slovakia Ring“ žiedą Slovakijoje. Taip pat po kartą į dvi Vengrijos trasas – lietuvių jau pernai išbandytą „Pannonia Ring“ žiedą bei šiemet mūsų motociklininkams pirmą kartą atsivėrusią „Formulės-1“ trasą „Hungaro Ring“. Lietuvių sporto klubas taip pat suorganizavo šeštąjį aštuonių etapų „Baltic Rookie Cup“ čempionatą, kuris yra didžiausias Baltijos šalyse.

„Renginių geografiją nuosekliai plečiame, kad tiek lietuviai, tiek kitų šalių motociklininkai turėtų kuo daugiau galimybių treniruotis ir varžytis įvairiose trasose. Labai įdomu išbandyti skirtingas trasas – pamatyti, kokių netikėtumų ir iššūkių yra prigalvoję šių trasų konfigūracijas kūrę inžinieriai. Netrukus tikimės paskelbti dar vieną naujieną, kuria neabejotinai apsidžiaugs žiedo mėgėjai“, – žadėjo A.Dautartas.

Kitų metų renginių kalendorių „Coffee Racers“ ketina paskelbti jau už dviejų-trijų savaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius