Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš plento žiedo čempionato finalą – įtampa ir jaudulys

Šeštadienį Estijos „auto24ring“ trasoje prie Piarnu virė įtempta motociklininkų kova – čia įvyko priešpaskutinis iš septynių Lietuvos plento žiedo čempionato etapų. Kai kurie šio etapo prizinių vietų laimėtojų jau pasijuto ramūs dėl pirmųjų pozicijų bendroje čempionato įskaitoje, o daliai dar liko vilčių iškovoti lemiamų taškų. Paskutinis etapas įvyks šį šeštadienį namų trasoje „Nemuno žiede“, rašoma pranešime.
Motociklų plento žiedo čempionatas
Motociklų plento žiedo čempionatas / R.Veniukevičiūtės nuotr.

Susirinko daugiau kaip 100 sportininkų

Priešpaskutinis Lietuvos čempionato etapas vyko drauge su Estijos bei Latvijos čempionato paskutiniais etapais. Pasak organizatorių sporto klubo „Coffee Racers“ prezidento Adomo Dautarto, į varžybas susirinko net 110 dalyvių, iš kurių kiekvienas jautė įtampą siekdamas iškovoti kuo daugiau taškų. Į „auto24ring“ trasą susirinko sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos ir net Rusijos.

„Jautėsi, kad tai finalinės kovos. Nemažai dalyvių kovojo dėl taškų ir aukštesnių pozicijų, tad jie stengėsi važiuoti kaip įmanoma greičiau. Matėme, kad sportininkai labai įsitempę, ypač pradedančiųjų klasėje. Dalyviai dažnai klydo, buvo užfiksuota daug klaidingų startų, įvyko nemažai kritimų, tačiau, laimei, nė vienas sportininkas rimtai nenukentėjo“, – sakė A.Dautartas.

R.Veniukevičiūtės nuotr./Motociklų plento žiedo čempionatas
R.Veniukevičiūtės nuotr./Motociklų plento žiedo čempionatas

Sužibo nauji lyderiai

Anot organizatorių atstovo, tarp lietuvių labiausiai išsiskyrė Justas Bučnys, nugalėjęs „B1000“ klasėje. „Daugelį nustebino jo pademonstruotas aukštas tempas, leidęs jam sėkmingai konkuruoti su aukštesnės – „Superbike“ – klasės sportininkais, taigi ir su Šarūnu Pladu. Tiesa, J. Bučnys už ankstyvą startą gavo 20 sekundžių baudą, bet tai jam nesutrukdė užimti antros vietos bendroje „B1000“ klasės įskaitoje“, – pasakoja A. Dautartas. Be to, J. Bučnys tapo greičiausiai šios trasos ratą įveikusiu lietuviu – ratą jis įveikė per 1:16.805 ir pagerino ligšiolinį lietuvių rekordą.

Pradedančiųjų (C) klasės bendroje įskaitoje nugalėjo Ignas Udra. Pasak A. Dautarto, jis nepaliko vilčių savo konkurentams ir buvo toks greitas, kad galėtų sėkmingai varžytis aukštesnės „B1000“ klasės pirmajame dešimtuke. I. Udra – jau aiškus viso čempionato „Pretendent 1000” klasės nugalėtojas.

Virtimai „Pretendent“ klasėje

Priešingai nei per ankstesnį etapą Lenkijoje, kai iš dangaus prapliupo lietus, šįkart oras varžyboms buvo palankus – buvo šilta ir sausa. Tiesa, tik ryte trasos danga buvo šlapia, tad ne visi ryžosi pasitreniruoti, kas taip pat galėjo turėti įtakos klaidoms. Nors kritimų pasitaikė įvairiose klasėse, daugiau jų įvyko „Pretendent“ klasės varžybose.

„Trys startai, bet vis tiek nepravažiavome nė rato. Pirmasis incidentas įvyko, kai vienas dalyvis starto metu nepajudėjo iš vietos ir į jį trenkėsi kitas. Versdamasis motociklas vos nekliudė manęs, – įspūdžius pasakojo jau aiškus Lietuvos čempionato „Pretendent 600“ klasės nugalėtojas Algirdas Gineika. – Po antro starto pravažiavus pusę rato griuvo du motociklai, kiti ėmė staigiai stabdyti ir tik per plauką išvengta virtinės griuvimų. Trečią kartą startavus pirmame posūkyje vėl griuvo du motociklai ir varžybos buvo nutrauktos bei atidėtos“.

„Pretendent“ klasės lenktynės galiausiai sėkmingai įvyko varžybų pabaigoje, prizines vietas „C1000“ klasėje pasidalino minėtas Ignas Udra, Artūras Darbutas ir Marius Blažys, o „C600“ klasėje – Lukas Jasiulevičius, Algirdas Gineika ir Andrius Šlajus.

Išsivežė po dvi taures

Lietuvos čempionato „Superbike“ klasėje pirmasis buvo Šarūnas Pladas, bendroje įskaitoje užėmęs trečią vietą ir namo išvažiavęs su dviem varžybų taurėmis. Jis jau nebepalieka vilčių konkurentams – surinkęs daugiausia taškų taps Lietuvos čempionato „Superbike“ klasės nugalėtoju. Antras lietuvių įskaitoje – Audrius Žukaitis. Jis paskutiniame etape dėl antros vietos konkuruos su Tomu Januška.

„B1000“ klasėje tarp lietuvių nugalėjo minėtas J.Bučnys, bendroje varžybų įskaitoje tarp 17 sportininkų užėmęs net antrą vietą – jis taip pat džiaugėsi atsiėmęs du apdovanojimus. Antrasis tarp lietuvių – jaunasis Tauras Norkūnas, kuriam šis sezonas – išties sėkmingas, o pastarasis geras pasirodymas jį kilstels čempionato įskaitoje. Bendroje varžybų Estijoje įskaitoje jis buvo ketvirtas. Trečiasis lietuvių įskaitoje – Mantas Marcinkevičius, kuris patyrė kritimą estų varžybų įskaitiniame važiavime. Labiau nepasisekė šiose lenktynėse iki šiol čempionate pirmavusiam Jaroslav Maleiko, kuris krito ir nebegalėjo tęsti varžybų.

Lietuvos čempionato „B600“ klasės įskaitoje pirmąsias tris vietas pasidalino Mantas Urmonas, Paulius Lubas ir Justinas Kontrauskas, kurie pelnė apdovanojimus ir bendroje varžybų įskaitoje. Gediminas Čeplaitis, kuriam gana gerai sekėsi ankstesniuose etapuose, šįkart užkabino kritusį motociklininką – dėl apgadinto motociklo jis negalėjo tęsti varžybų ir tai jam sukliudė pretenduoti į pirmą vietą galutinėje čempionato įskaitoje.

R.Veniukevičiūtės nuotr./Motociklų plento žiedo čempionatas
R.Veniukevičiūtės nuotr./Motociklų plento žiedo čempionatas

Estijos čempionate – įdomios klasės

Pasak A.Dautarto, Estijos čempionato etapas tradiciškai pasižymėjo įvairių klasių gausa.

„Motociklų su priekabomis, retro motociklų klasės – tokios, kurios varžyboms tikrai suteikia papildomo žavesio. Taip pat Estijoje sėkmingai auga atskira vaikų klasė, kurioje jaunieji 8–13 metų sportininkai varžosi „Honda 100 NSF“ motociklais. Šiame etape dalyvavo net 14 jaunųjų motociklininkų“, – pasakojo varžybų organizatorių atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius