Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Savaitgalį į Anykščius atvyksta Arminas Jasikonis ir būrys MXGP žvaigždžių

Šį šeštadienį ir sekmadienį šalia Anykščių vyksiantis „Betsafe Baltijos šalių ir Lietuvos motociklų kroso čempionato“ (toliau – MX) pirmasis etapas taps didžiule sporto švente. Po pertraukos Mickūnų MX parke Šventosios upės slėnyje laukiama ne tik būrio žiūrovų, bet ir pasaulinio ryškumo MXGP žvaigždžių, tarp kurių ir lietuvis Arminas Jasikonis, rašoma pranešime.
Arminas Jasikonis
Arminas Jasikonis / LMSF nuotr.

Arminas Jasikonis ir būrys MXGP žvaigždžių

Lietuvos motociklų sporto federacijos (LMSF) prezidentė Giedrė Janušauskė patvirtino, kad į Anykščius atvyksta šiame krašte savo karjerą pradėjęs Arminas Jasikonis, šiuo metu pasaulio čemopionate atstovaujantis „Gebben van Venrooy Yamaha Racing“ komandai. Tiems, kas girdi šią pavardę pirmą kartą verta paminėti, kad Arminas Jasikonis, tai Lietuvos motociklų kroso Jonas Valančiūnas ar Domantas Sabonis, kuriam pasisekė patekti į aukščiausią motociklų kroso lygą.

Dalyvavimą pirmajame „Betsafe Baltijos šalių ir Lietuvos motociklų kroso čempionate“ patvirtino ir tituluoti latviai Toms Macuks (5 kartus tapęs Latvijos čempionu bei du kartus Europos motociklų kroso vicečempionu) bei Karlis Sabulis, po petraukos į EMX250 grįžęs Tomas Sileika, pasaulio kroso čempionatų MXGP patirties turintis estas Andero Lusbo. Tad MX1 ir MX2 klasėse užvirs neregėta kova.

Juo labiau, kad, išgijęs po traumos startuos daugkartinis Lietuvos čempionas Domantas Jazdauskas, per metus dar daugiau tarptautinių startų patirties sukaupęs, motociklų kroso nacionalinės rinktinės narys Erlandas Mackonis, Europos čempionatų debiutantas Nojus Gasiūnas.

G.Janušauskė pastebi, kad itin stipri bus 85cc klasė, kurioje lietuvių konkurencija su kaimynais bus itin aštri. Kompromisų nebus ir keturračių bei motociklų su priekabomis klasėse. Praėjusių metų patirtis parodė, kad lenkimai šiose klasėse – itin sudėtingi, efektingi ir keliantys daugybę emocijų žiūrovams. Juo labiau, kad motociklų su priekabomis ekipažai varžybose turi veikti itin preciziškai.

Ar 2021 m. čempionai Liutauras Variakojis ir Rytis Kišūnas sugebės atsilaikyti kaimynnių šalių sportininkų meistriškumui paaiškės savaitgalio kovose Mickūnų MX parko trasoje.

LMSF nuotr./Liutauras Variakojis ir Rytis Kišūnas
LMSF nuotr./Liutauras Variakojis ir Rytis Kišūnas

Naujas čempionato rėmėjas

Bendras Baltijos šalių ir Lietuvos etapas rengiamos po keleto metų pertraukos. Pasak LMSF prezidentės Giedrės Janušauskės, tai – puiki proga Lietuvos atletams, neišvažiavus į užsienį, išbandyti savo meistriškumą su Europos ir Pasaulio čempionatuose lenktyniaujančiais kaimynais. Kiti du Baltijos šalių motokroso čempionato etapai šiemet vyks Latvijoje ir Estijoje.

G.Janušauskė labai džiaugiasi, kad Lietuvos MX čempionatas turi naują rėmėją. Nuo šiol jis vadinsis „Betsafe Lietuvos motociklų kroso čempionato" vardu.

„Labai smagu, kad ši sporto šaka, kurioje Lietuva išugdė daugybę pasaulinio lygio atletų, sulaukia ir rėmėjų dėmesio“, – sakė G.Janušauskė ir kvietė žiūrovus būtinai atvykti į pirmąjį „Betsafe Baltijos ir Lietuvos motokroso čempionato“ etapą Mickūnų MX parke šeštadienį ir sekmadienį.

Mickūnų MX trasos naujovės: naujas tramplinas ir smėlio bangos

Mickūnų motoparko šeimininkas Lukas Pakeltis sako, kad paruošė trasą patiems rimčiausiems išbandymams. Iškilo naujas tramplinas prieš finišą, suformuotas smėlio bangų ruožas, kuris privers atletus keisti važiavimo ritmą ir pareikalaus maksimalaus meistriškumo.

„Trasa dabar bus dar techniškesnė, paruošėme tikrai daug staigmenų. Naujosios smėlio bangų zonos Lietuvoje dar niekas nėra išbandęs. O paskutinis posūkis prieš finišą iškart po klampaus smėlio ruožo tapęs tramplinu, pareikalaus daugybės jėgų ir ištvermės. Eksperimentuojame, žiūrėsime, kas gausis. Norime, kad būtų įdomu ir sportininkams, ir žiūrovams. Taip pat pirmą kartą įrengėme specialią sportininkų laukimo zoną šalia starto, kur jie galės pasislėpti nuo saulės arba lietaus“.

L.Pakeltis sako, kad Mickūnų MX parke įrengta patogi pramogų zona žiūrovams. Joje bus rengiamos balansinių dviratukų varžybos vaikams, mažyliai galės džiaugtis pripučiamu batutu, taip pat bus įrengta speciali trasa elektrinių motociklų bandymams.

Arminas Jasikonis: Anykščių trasa artėja prie pasaulinio lygio

Į Anykščius po dviejų metų pertraukos sugrįžtantis Arminas Jasikonis pasidalijo savo mintimis ir lūkesčiais. Primename, kad balandžio mėnesį jis Pasaulio motociklų kroso MXGP etape buvo gavęs traumą, lūžo šonkauliai. Tačiau praėjusį savaitgalį jau grįžo į Sardinijos GP etapą.

– Kokia tavo sveikata šiuo metu?

– Jaučiuosi visai neblogai, tik reikia daugiau laiko ant motociklo praleisti, kad vėl reikalai pradėtų judėti į priekį! Šonkauliai po traumos sugijo, važiuodamas skausmo nebejaučiu.

– Kaip jauteisi Sardinijos GP? Kodėl antrajame važiavime lėkei tik 5 ratus?

– Prieš Sardinijos GP treniruočių turėjau labai nedaug, Sardinijos trasa yra labai sunki, ten labai karšta! Visą savaitgalį turėjau problemų dėl rankų, tad paskutiniame važiavime nebenorėjau rizikuoti, kad netyčia vėl nereikėtų eiti priverstinių atostogų. Geriau jau sveikas grįšiu namo ir ruošiuosi kitiems etapams.

– Smagu bus tave matyti vėl Mickūnų MX parke. Ar pastarąjį kartą čia buvai 2020 m. Kodėl čia grįžti: ar tai noras pasimatyti su tėvynainiais, ar galimybė pasitreniruoti namų trasoje, ar yra ir daugiau priežasčių?

– Lietuvoje važiuoti visada smagu, ir tuo labiau Mickūnų trasoje, kurią puoselėja mano labai geras bičiulis Lukas! Tai yra mano namų trasa, tad norisi padėti surengti įsimintiną renginį.

– Kaip vertini Anykščių trasą tarptautiniame kontekste? Ar jis keičiasi teisinga kryptimi?

– Taip, Lukas labai tikslingai ir protingai formuoja trasą, man yra garbė vadinti ją savo namų trasa. Nes Mickūnų MX parkas tikrai yra WOW. Jeigu taip ir toliau, manau mes galime ateityje čia pamatyti ir aukštesnio lygio varžybas, gal net MXGP!

– Savo pasirodymais MXGP tu įkvėpei daug jaunų talentų Lietuvoje. Kaip vertini ateinančią kartą, kada Lietuva turės daugiau atletų tokiame lygyje?

– Manau, puikių važiuotojų Lietuvoje, kurie gali siekti aukštesnio lygio, tikrai atsiranda. Pavardžių neminėsiu, paliksiu jiems patiems įrodyti, kad yra tikrai geri atletai.

VIDEO: Pasaulio motokroso čempionato dalyvis Arminas Jasikonis: kodėl jo nevilioja Dakaras?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius