-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Smalininkuose – karinės aviacijos ir motociklų šventė

Birželio 8 d., šeštadienį, Smalininkuose vyks „Motojurginės 2019“ – motociklų šventė, skirta Lietuvos karo aviacijos 100 metų sukakčiai paminėti. Skraidys sraigtasparniai, lakstys plieniniai žirgai, bus demonstruojama karinė technika bei įranga.
Smalininkuose – karinės aviacijos ir motociklų šventė
Smalininkuose – karinės aviacijos ir motociklų šventė

Lietuvos karo aviacija ir motociklizmo tradicijos neatsiejamos. Lakūnai buvo vieni motociklizmo judėjimo Lietuvoje iniciatorių. Steponas Darius, Pranas Hiksa, Antanas Stašaitis, Jaronimas Garolis, Juozas Jankauskas ir kiti buvo prisiekę motociklininkai, motoralių dalyviai. Lakūnai motociklais važinėjo tarnybos metu ir laisvalaikiu, tai daro daugelis lakūnų ir dabar. Motociklininkai iš lakūnų yra perėmę ir aprangą.

Šiems ryšiams paminėti birželio 8 d., šeštadienį, Smalininkų kartodrome vyks „Motojurginės 2019“. Renginys nemokamas!

Programa:

8.00 – 12.00: Motociklininkai individualiai kviečiami aplankyti tarpukario lakūno – partizano Juozo Kasperavičiaus tėviškę (Juknaičių km. Jurbarko r.), sustoti prie Romualdo Marcinkaus gimtojo namo, įmušti įvartį garsaus tarpukario lakūno ir futbolininko Romualdo Marcinkaus vardo stadione, nusipirkti atsigerti kavos Jurbarke, Dariaus ir Girėno g., įsikūrusioje kavos ir saldumynų parduotuvėje „Tavo skoniui“, užsukti į Smalininkų Lidijos Meškaitytės mokyklą, kurioje karinių oro pajėgų Sraigtasparnių eskadrilės lakūnai organizuoja stovyklas moksleiviams „Sakale, lėk”. Papildomai kviečiame aplankyti partizanų vado generolo Jono Žemaičio bunkerį. Aplankydami šias vietas ne tik sužinosite rajono istoriją, bet įgysite galimybę dalyvauti aviacinėje loterijoje popietinėje renginio dalyje (žaidimo taisyklės Mažosios Lietuvos Jurbarko krašto Facebook paskyroje).

„Motojurginės“
„Motojurginės“

12.30 – 14.00: Motociklininkų paradas Smalininkai – Jurbarkas – Viešvilė – Smalininkai.

Jurbarke motociklininkai trumpai sudalyvaus lakūno Romualdo Marcinkaus vaikų futbolo turnyro uždaryme, o Viešvilėje motociklininkus ir jų plieno žirgus palaimins Viešvilės parapijos klebonas.

Nuo 14.30: Smalininkų kartodrome vyks linksmos motociklininkų varžybos, bus demonstruojamos dviratės, triratės ir keturratės technikos galimybės, renkamas Motojurginių plieno žirgas.

„Motojurginės“
„Motojurginės“

Pamatysite netradicines kartingų lenktynes, kuriose varžysis mėgėjas, sportininkas – vaikas ir suaugęs profesionalas. Šventės dalyvius sveikins parašutininkai, savo technikos gebėjimus demonstruos Šilutės aviacinės technikos konstravimo ir modeliavimo klubas „Skrydis“, išvysite Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų sraigtasparnių parodomąją programą. Esant palankiomis sąlygomis sraigtasparnius bus galima apžiūrėti iš arčiau.

Šventės metu bus galima susipažinti su oro gynybos bataliono ginkluote, pamatyti (bet ne išbandyti) katapultavimo kėdę, karinėse oro pajėgose naudojamą gelbėjimo įrangą, parasparnio 3D simuliatorių.

Šventėje gros Karinių oro pajėgų orkestras, roko grupė „Floki“, šoks Jurbarko kultūros centro merginų šokių kolektyvas „Dona“. Bus galima atsigaivinti gėrimais, pavalgyti karšto maisto, o vaikams – pašokinėti ant batutų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius