-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 07 12

Atnaujintas „Mercedes-Benz" CL kupė (nuotraukos)

Atnaujintas „Mercedes-Benz“ CL savo dizainu, nepriekaištingo stiliaus pojūčiu ir pažangiausiomis technologijomis pabrėžia savo pranašumą prabangių sportinių automobilių segmente, praneša „Mercedes-Benz“.
„Mercedes-Benz“ CL
„Mercedes-Benz“ CL
Temos: 1 Kupė

Pasak Daimler AG valdybos pirmininko Dr. Dieter Zetsche: „CL modelis – puikus mūsų prekės ženklo ambasadorius. Jis apima visas „Mercedes–Benz“ charakteristikas: žavesį, tobulumą ir atsakomybę. Su naujos kartos modeliu mes žengėme žingsnį pirmyn, ypatingai efektyvumo srityje. Dizaino, saugumo, komforto ir galios atžvilgiu CL modelis rodo „Mercedes–Benz“ kelią į ateitį“.

Naujos kartos „Mercedes–Benz“ CL – tai technologinių inovacijų ir išskirtinio dizaino šedevras. Atnaujinto automobilio išorėje pastebimas charakteringas žemas variklio dangčio profilis, dinamiškos V formos radiatoriaus grotelės ir išlenkti žibintai – tai dizaino detalės, kurios pabrėžia elegantiško, bet galingo kupė linijas. Naujo dizaino ir priekinis bamperis su trimis oro paėmimo angomis bei chromo apdaila. Elegantiški naujieji priekiniai žibintai su įdiegtomis novatoriškomis apšvietimo sistemomis Intelligent Light System ir Adaptive Highbeam Aissist atpažįsta automobilius ir nukreipia žibintų šviesos srautą taip, kad neakintų priešais važiuojančių vairuotojų. „Mercedes–Benz“ taip pat siūlo naktinio matymo sistemą Night View Assist PLUS, kuri infraraudonųjų spindulių kameros pagalba identifikuoja pėsčiuosius. Pasirinktinai galima užsisakyti greičio limito kontrolės sistemą Speed Limit Assist, kuri kameros, esančios priekiniame stikle dėka skanuoja ir atpažįsta kelio ženklus, bei informuoja apie greičio apribojimus. Naujos kartos modelyje taip pat patobulintas didelių ir vidutinių nuotolių radaras su stabdymo pagalbos sistema Brake Assist (BAS PLUS) ir pastovaus greičio palaikymo sistema Distronic Plus. Vairuotojui kelyje pagelbės ir apsaugos nuo susidūrimo sistema PRE–SAFE ® bei nuovargio nustatymo sistema Attention Assist.

„Mercedes–Benz“ CL
„Mercedes–Benz“ CL

Pažangiausia, kameros ir radaro principu veikianti sistemų kombinacija yra unikali prabangių kupė segmente, o važiuojamosios dalies stebėjimo sistema  Active Lane Assist ir „aklojo“ taško sistema Active Blind Spot Assist naująjį CL paverčia mąstančiu vairuotojo pagalbininku. Active Lane–Keeping Assist įvertina informaciją, gautą iš priekiniame stikle įmontuotos kameros, identifikuodama kelio paviršiaus ir kelio juostų kontrastus. Be to, radaro pagalba sistema skanuoja visas kliūtis, esančias kelio pakraštyje. Mercedes pagalbos vairuojant sistema vertina ir vairuotojo veiksmus, todėl įspėjimo, kai vairuotojas padidinęs greitį persirikiuos į kitą juostą nebus. Modifikuota aktyvios pakabos sistema Active Body Control su šoninio vėjo stabilizavimo funkcija ir Direct–Steer sistema užtikrina saugumą ir vairavimo malonumą.

CL 500 BlueEFFICIENCY ir CL 500 4MATIC BlueEFFICIENCY po variklio gaubtu slepia V8 biturbo variklį, išvystantį 320kW (435 AG) galią. 100 km suvartodamas 9,5 litro benzino, jis atveria naują efektyvumo dimensiją prabangių kupė kategorijoje. Lyginant su pirmtakais, išmetamųjų dujų kiekis sumažėjo 23% iki 224 gramų/km, tuo tarpu sukimo momentas išaugo 32% nuo 530Nm iki 700Nm. Automobilis 100 km/h greitį pasiekia per 4,9 sekundes. Naujasis CL 500 BlueEFFICIENCY tapo dar galingesnis ir taupesnis.

BlueDIRECT technologijų paketas apima daugybę unikalių sprendimų. Verta paminėti trečios kartos tiesioginio kuro įpurškimo sistemą su pjezo purkštukais ir daugiakibirkštiniu uždegimu. Kuro sąnaudas sumažina ir optimalios trinties stūmokliai, stūmoklių žiedai ir cilindrai, pagal poreikį yra kontroliuojama tepalų pompa ir trijų fazių aušinimo sistemos termoreguliavimas. Prabangiame kupė montuojama ECO start/stop funkcija ir generatorius, kuris veikia priklausomai nuo automobilio elektros sistemos poreikio, jis taip pat rekuoperuoja kinetinę energiją.

Galingiausias prabangus 12 cilindrų biturbo CL 600 modelis išvysto 380kW (517 AG) galią ir 100 km/h greitį pasiekia vos per 4,6 sekundes.

„Mercedes–Benz“ dizaineriai skyrė daug dėmesio kiekvienai naujojo interjero detalei. Pagal individualų skonį galima derinti įvairias medžiagų ir spalvų kombinacijas. Siūloma rinktis iš keturių skirtingų aukščiausios rūšies medžio variantų: šviesaus, tamsaus ar blizgaus riešutmedžio, juodo uosio ir blizgios rudos tuopos. „Mercedes–Benz“ vadovaujasi gamtos išsaugojimo filosofija, todėl medieną naudoja tik iš atnaujinamų Europos miškų. Dauguma medinių dalių yra gaminama rankomis. Salono apmušalus galima rinktis iš penkių aukščiausios kokybės odos kombinacijų: pilnai juodos, savanos smėlinės ir kašmyro smėlinės, Sacharos smėlinės ir juodos, alpaca pilkos ir bazalto pilkos, bei baklažano ir juodos spalvos derinio. „Mercedes–Benz“ dizaineriai pakeitė ir daugiafunkcinio vairo išvaizdą, oro pagalvės sritį aptraukdami lengva nappa oda.

„Mercedes–Benz“ CL
„Mercedes–Benz“ CL

Automobilio kūrėjai aprūpino naująjį CL modelį novatoriškomis multimedijos technologijomis. Prabangaus kupė centrinėje konsolėje montuojama COMAND kontrolės ir vaizdo sistema su nauja SPLITVIEW technologija, kuri vairuotojui ir priekyje sėdinčiam keleiviui suteikia galimybę tuo pat metu ekrane matyti du skirtingus vaizdus. Multimedijos sistema turi Bluetooth®, USB ir SD Card prieigas. Taip pat yra galimybė prijungti kitus išorinius prietaisus, pavyzdžiui, IPod®. Sistemoje įdiegta naujausia balso kontrolės sistema Linguatronic, leidžianti kontroliuoti navigacijos sistemą, telefoną ir audio prietaisus balsu, be komandų sutrumpinimų. „Mercedes–Benz“ Discrete Logic 7® garso sistema, kurta kartu su Harman Kardon® specialistais, suteikia galimybę keleiviams mėgautis aukščiausios kokybės erdviniu garsu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius