Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 18

Australijoje bus pristatyta naujo tipo modernizuota stovėjimo aikštelė

„SMART ePark“ technologijos kūrėjai Indrajitas Majumderis bei Dr. Jega Balakrishnanas teigia, jog jų sugalvota technologija leis maksimaliai padidinti stovėjimo aikštelių efektyvumą bei nereikalaus eismo kontrolės paslaugų.
Daugiaaukštė stovėjimo aikštelė
Daugiaaukštė stovėjimo aikštelė / Sxc.hu nuotr.

Pietų Australijoje esančiame Adelaidės didmiestyje 2013-aisiais metais bus įrengta pirmoji tokio tipo aikštelė šioje šalyje. Pranešama, jog „SMART ePark“ sistema buvo sukurta Adelaidės Universitete.

„Australijos didmiesčiuose darosi vis sunkiau surasti laisvą stovėjimo vietą, o tai kelia kitą, rimtesnę problemą – eismo spūstis. Vietos neradę vairuotojai suka ratus aplink vietą, kur jiems reikia nusigauti, todėl siekdami susitvarkyti su šia problema pristatome naują, daug efektyvesnę sistemą“, – aiškina vienas iš projekto autorių, „eSMART 21“ vadovas, Dr. Balakrishnanas.

Iki šiol šioje šalyje automobilių statymo tvarka buvo panaši į mūsiškę – Australijoje yra speciali eismo kontrolė, kurios tikslas – tikrinti, ar tam tikrose vietose stovinčių automobilių vairuotojai susimokėjo už užimtą vietą.

„SMART ePark“ sistemą sudaro bevieliai jutikliai, kameros bei specialiai sukurta programa, automatiškai atpažįstanti pažeidėjus, palikusius savo automobilį ilgesniam laikui nei sumokėta. Kompiuteris, nustatęs, kad už automobilio stovėjimą nesumokėta, automatiškai pagal valstybinius numerius automatiškai išsiųs baudos kvitus.

Idėjos autoriai teigia, jog vairuotojai bijos automatinės baudų sistemos, o tai privers juos arba susimokėti už papildomą stovėjimo laiką, arba išvažiuoti.

Gamintojo nuotr./Stovėjimo aikatelės schema
Gamintojo nuotr./Stovėjimo aikštelės schema

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius