Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 08 31

Autonominių „Nissan“ automobilių gamyba bus pradėta iki 2020-ųjų

„Renault-Nissan“ aljanso vadovas Carlosas Ghosnas grupės būstinėje, Kalifornijoje atskleidė, kad autonominiai „Nissan“ markės automobiliai gatvėse pasirodys jau šio dešimtmečio pabaigoje.
Autonominis „Nissan Leaf“ automobilis
Autonominis „Nissan Leaf“ automobilis / „Nissan“ nuotr.

Jo teigimu, Japonijoje jau pradėta specialaus bandymų poligono statyba. Būtent ten bus bandomi bei tobulinami autonominiu būdu valdomi automobiliai – mašinos, kurios važiuos ir be vairuotojo pagalbos.

„Nissan“ spaudos pranešime akcentuojama, jog projekte dalyvauja Stanfordo, Oksfordo bei daugybė kitų universitetų, įskaitant ir MIT (Masačiusetso technologijų institutą).

Ši Japonijos automobilių kompanija jau pristatė pirmuosius „Autonomous Drive“ technologija aprūpintus „Leaf“ elektromobilius. Šios mašinos bus valdomos protingų kompiuterių, kuriems informaciją apie kelią rinks lazeriniai skeneriai, kameros bei kiti įvairūs davikliai.

Gamintojas negali tiksliai pasakyti, kokia bus tokių automobilių kaina po 6-7 metų, tačiau jie taikosi į tokią etiketę, kuri negąsdintų ne tik verslininkų, bet ir reguliarių pirkėjų.

„Nissan“ siūlo susipažinti su elementaria statistika: JAV keliuose kiekvienais metais įvyksta 6 mln. eismo įvykių, kurie kelia ne tik milžiniškas finansines išlaidas (160 mlrd. JAV dolerių) bet ir pražudo arba sunkiai sužeidžia daugybę žmonių. Japonai teigia, kad 93 proc. tokių avarijų įvyksta dėl žmonių klaidų.

Nors ir dauguma automobilių mėgėjų į autonomines mašinas vis tiek žiūri skeptiškai, negalima pamiršti ir fakto, kad būtent tokia technika seniems arba neįgaliems žmonėms suteiktų žymiai daugiau judėjimo laisvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius