-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 21

BMW M8 taps legendinio M1 įpėdiniu

„Mercedes-Benz“ turi SLS AMG, „Audi“ – R8, o net ir „Lexus“ gali didžiuotis, sukūrę superautomobilį LFA. Tuo tarpu BMW kompanija, nors ir vadinama viena ryškesnių prabangių automobilių gamintojų, neturi savo markės atstovo superautomobilių klasėje.
„BMW M1 Hommage Concept“
„BMW M1 Hommage Concept“ / Gamintojo nuotr.

Tačiau 2014-aisiais vokiečiai žada pristatyti sportinį i8 hibridą, kuris, tikėtina, kad akimirksniu prižadins prisiminimus apie legendinį BMW M1 (nemaišykite jo su 1M).

Kompanijos vadovai paneigė gandus, kad inžinieriai bei dizaineriai projektavimo lentose kuria M1 pasekėją, tačiau tai nesustabdė tolimesnių gandų automobilių pramonės pasaulyje.

Visai neseniai buvo pranešta, jog M divizija 2016-iesiems ruošia M serijos modelį. Remiantis patikimų šaltinių duomenimis, praėjus dvejiems metams po i8 debiuto į gatves išriedės sportinis BMW su smarkiai patobulinta platforma bei 600 AG turinčiu V8 varikliu (su turbokompresoriumi).

Šaltinis teigia, jog 2016-aisiais vokiečiai gali pristatyti BMW M8, mat M1 pavadinimas jiems pernelyg šventas – jo antrą kartą naudoti neketinama. Tikėtina, jog automobilis bus kuriamas ant specialiai tam pritaikytos itin lengvos aliuminio bei anglies pluošto i8 platformos. Iš anksto dėkojame BMW inžinieriams, kad šie superautomobiliai neturės i8 hibriduose naudojamų elektrinių agregatų bei trijų cilindrų vidaus degimo variklių.

Tuo metu, kai BMW pristatys savo kandidatą į superautomobilių klasę, tikėtina, jog gatvėse matysime antrosios kartos „Audi R8“ bei naują „Mercedes-Benz SLC AMG“. Pastarasis, įtariama, pakeis dabartinį SLS AMG bei įgaus visų varančiųjų ratų važiuoklę.

Visgi, ši gera žinia leidžia daryt prielaidą, kad BMW nukels sąlyginai pigaus sportinio Z2 rodsterio kūrimo bei tobulinimo darbus. Kadangi sportiški automobiliai šiais laikais parduodami mažesniais kiekiais nei seniau, BMW daugiau dėmesio skirs savo gamos naujokams su priekiniais varančiaisiais ratais.

Pateiktoje nuotraukų galerijoje matomas 2008-aisiais pristatytas „BMW M1 Hommage“ konceptas. Galbūt jau atėjo laikas šią viziją realizuoti?

Gamintojo nuotr./BMW M1 Hommage Concept
Gamintojo nuotr./„BMW M1 Hommage Concept“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius