Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 10 13

BMW pristatė būsimą Los Andželo parodos puošmeną – 4 serijos kabrioletą

Kitą mėnesį BMW keliaus į Los Andželo automobilių parodą, kurioje pirmą kartą viso pasaulio publikai pademonstruos visiškai naują 4 serijos kabrioletą. Kaip ir prieš tai buvęs 3 serijos analogas, šis modelis turi dvilypę prigimtį ir dėl trijų dalių metalinio sulankstomo stogo yra ir kupė, ir kabrioletas.
4 serijos BMW kabrioleto išorės dizains
4 serijos BMW kabrioleto išorės dizains / BMW nuotr.

Kalbant apie stogą, BMW atstovai sako, kad dizainas ir konstrukcija buvo patobulinti, o nauja vidų dengianti medžiaga vėjo keliamą triukšmą sumažina 2 dB daugiau nei iki šiol naudota. Stogą automatiškai išlankstomas arba sulankstomas per 20 sekundžių vieno mygtuko paspaudimu. Automobilis tuo metu galia važiuoti ne didesniu kaip 18 km/h greičiu.

BMW nuotr. /4 serijos BMW kabrioleto iaorės dizains
BMW nuotr. /4 serijos BMW kabrioleto išorės dizains

Kiti įdomūs skaičiai, žvelgiant į BMW išplatintą pranešimą spaudai, yra oro pasipriešinimo koeficientas Cd, kuris siekia 0,28 kai stogas yra pakeltas ir 0,33 kuomet jis yra nuleistas. Bagažo skyriaus talpa tokiu atveju siekia 220 l. Jei stogas pakeltas ji padidėja 150 l. Lyginant su 3 serijos kabrioletu šis rodiklis yra 20 l geresnis.

BMW nuotr. /4 serijos BMW kabrioleto iaorės dizains
BMW nuotr. /4 serijos BMW kabrioleto išorės dizains

Naujos konstrukcijos vėjo sienelė, apsauganti keleivius nuo oro sūkuriavimo, europiečiams bus siūloma už papildomą mokestį. Taip pat siekiant užtikrinti, kad klientai nevaikščiotų keistai susisukę dėl skausmo, BMW pateiks ir trijų temperatūros lygio kaklo srities šildytuvus.

Nors 4 serijos kabrioletas yra tik 26 mm ilgesnis, nei jo pirmtakas 3 serijos modelis ir bendras jo kėbulo ilgis apima 4638 mm, bazė yra 50 mm didesnė. Taip pat automobilis yra pastebimai platesnis – 43 papildomi mm lyginant su ankstesniuoju modeliu ir 1825 mm stovėsena.

BMW nuotr./4 serijos BMW kabrioleto interjeras
BMW nuotr./4 serijos BMW kabrioleto interjeras

Modelio įvedimo į rinką metu klientai Europoje galės rinktis vieną iš trijų modelių – 428i su 242 AG, 2,0 l darbinio tūrio turbininiu benzininiu varikliu, 435i su 302 AG, 3,0 l turbininiu benzininiu variklius ir 420d, kurio galinius ratus suks 2,0 l darbinio tūrio dyzelinis keturcilindris, išvystantis 181 AG. Visuose europietiškuose modeliuose bus montuojama šešių laipsnių mechaninė pavarų dėžė, o 8 laipsnių automatinė transmisija bus siūloma už papildomą mokestį.

Europoje bus galima rinktis vieną iš keturių įrangos lygių, „Modern“, „Luxury“, „Sport“ ir „M Sport“. Įdomiausias be abejo yra pastarasis, mat automobilis gaus aerodinamikos patobulinimo komplektą, didesnius 18 colių skersmens (arba 19 colių galingiausiajam 435i) lengvojo lydinio ratlankius, unikalią interjero apdailą ir sportišką pakabą.


 


 


 


 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius