Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 03

Dar vienas naujoviškas miesto mažylis, pagamintas pagal vokišką receptą – „SEAT Mii“

Visai neseniai rašėme apie tai, kaip „Škoda“ panaudojo „Volkswagen Up!“ modelio platformą. Dabar išaušo SEAT eilė pristatyti jų, mažo miesto automobiliuko interpretaciją.
„SEAT Mii“
„SEAT Mii“ / Gamintojo nuotr.

„Mii“ taip pat naudoja naujojo „Up!“ modelio platformą. Nedidelis „Volkswagen“ miesto automobilis serijinės gamybos konvejerį turėtų pasiekti jau ateinantį sausį. Jo kaina turėtų būti apie 32,2 tūkst. Lt – 2000 Lt brangesnis už „Škoda Citigo“, pasirodysiantį kitų metų vasarą. Tuo tarpu, „SEAT Mii“ bus išleistas pavasarį, negana to, sklando gandai, jog jis bus pigesnis nei „Up!“.

Kaip ir „Škoda“ bei VW modeliai, šis po variklio dangčiu turės vieną iš dviejų galimų, „litrinių“, trijų cilindrų benzininių agregatų su atitinkamai 59 arba 74 AG. Penkių laipsnių automatinė transmisija bus montuoja tik pagal specialų užsakymą.

SEAT teigia, jog jie sukurs ir „Ecomotive“ versiją, kuri šimtui kilometrų kelio reikalaus tik 4,4 l degalų. Toks modelis į atmosferą išmes tik 97 g/km kenksmingų dujų.

Gamintojas ir pradžių pristatys trejų durų versiją, tačiau kitų metų eigoje jie pradės gaminti ir didesnius, penkiadurius „Mii“.

Iš mechaninės pusės visi trys („Mii“, „Citigo“ bei „Up!“) modeliai yra visiškai identiški, taigi nenuostabu, jog bazinių versijų kainos skiriasi minimaliai. Tačiau už papildomą mokestį montuojami privalumai skirtumus gali šiek tiek pakeisti.

SEAT akcentuoja, kad „Mii“ turės protingą „City Safety Assist“ (miesto saugumo pagalbos) sistemą, kuri su lazeriniais davikliais aptiks priešais esančius automobilius bei padės išvengti galimų kontaktų. Važiuojant nedidesniu, kaip 29 km/h greičiu, pavojingoje situacijoje vairuotojui nenuspaudus stabdžių pedalo, ši sistema pati sustabdys automobilį.

Gamintojo nuotr./„SEAT Mii“
Gamintojo nuotr./„SEAT Mii“

Gamintojas mažam miesto automobiliukui taip pat suteiks ir „SEAT Portable“ sistemą. Ją sudaro penkių colių įstrižainės ekranas, turintis navigaciją bei laisvų rankų sistemą, kuri telefono naudojimą automobilyje palengvins kiek įmanoma labiau.  Negana to, šis „multimedijos“ įrenginys turi ir „Eco-trainer“ funkciją, kuri vairuotojams padės važiuoti kuo ekonomiškiau.

SEAT teigia, jog netolimoje ateityje iš interneto bus galima atsisiųsti naujų programų bei praturtinti „SEAT Portable“ sistemą.

Apie tikslią modelių įrangą gamintojas kol kas nešneka, tačiau atstovai tikina, kad net ir pats išrankiausias klientas savo automobiliui galės užsisakyti tai, ko jam reikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius