Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 30

Dauguma vairuotojų nemoka kelių eismo taisyklių

Nemokamos vairuotojų žinių patikrinimo akcijos parodė, kad 84 % vairuotojų nepakankamai gerai moka kelių eismo taisykles, o 26% daro klaidų važiuodami gatvėse. Vairavimo mokykla „teisės.lt“ Kaune šiais metais surengė 6-ias vairuotojų žinių patikrinimo akcijas.
Automobilis
Automobiliai / T. Urbelionio BFL nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad šiomis akcijomis buvo siekiama patikrinti kelių eismo dalyvių vairavimo žinias, kelti vairavimo kultūrą ir paskatinti vairuotojus vairuoti saugiai.

Akcijų metu vairuotojai galėjo pasitikrinti savo teorines žinias spręsdami kelių eismo taisyklių testus ir pabandyti be klaidų pervažiuoti miesto gatves. Renginių dalyviai konsultavosi su vairavimo mokymo specialistais dėl kelių eismo taisyklių pakeitimų, aptarinėjo iškylančias situacias keliuose. Vairuotojai be teorijos ir praktikos žinių galėjo pasitikrinti savo reakciją specialiu įrenginiu.

Patikrinimo akcijose dalyvavo 114 vairuotojų, 25% jų neturi dviejų metų vairavimo stažo. Dauguma akcijų dalyvių buvo moterys – 53%.

Jauni vairuotojai geriau laikė teorinį testą, tačiau blogiau vairavo gatvėje nei patyrę vairuotojai. Akcijos metu paaiškėjo, kad didelį, t.y. virš 10 metų vairavimo stažą turintys vairuotojai nežino paskutinių kelių eismo taisyklių pakeitimų.

Visiems akcijos dalyviams buvo įteikti „Aš moku vairuoti?“ sertifikatai su įvertinimu. Pagal bendrą teorijos testo ir vairavimo rezultatą sertifikatuose nurodyta, ar vairuotojas yra „puikus“, „geras“, „patenkinamas“ arba „nesaugus“. 37% vairuotojų buvo įteikti „gero“ vairuotojo sertifikatai, o nesaugaus vairuotojo sertifikatus gavo 26% dalyvių.

Renginyje dalyvavo įvairaus amžiaus ir profesijų vairuotojai. Jauniausiam dalyviui – 18 metų. Vyriausiasis buvo 82 metų ir 50 metų vairavimo stažą turintis kaunietis. Kiekvieną dieną vairuojantis p. Arvydas užduotis atliko geriau nei dauguma jaunų vairuotojų.

Jauni vairuotojai geriau laikė teorinį testą, tačiau blogiau vairavo gatvėje nei patyrę vairuotojai. Akcijos metu paaiškėjo, kad didelį, t.y. virš 10 metų vairavimo stažą turintys vairuotojai nežino paskutinių kelių eismo taisyklių pakeitimų. 

Renginių „Aš moku vairuoti?“ metu vairuotojai konsultavosi su Kauno apskrities VPK  kelių policijos valdybos eismo įvykių registracijos skyriaus viršininku Algimantu Judicku,  mokyklos teorijos mokytoju Drąsuoliu Ramanausku, vairavimo specialistu  Egidijumi Mitkumi  ir kitais renginių svečiais.

Daugiausia klausimų akcijų dalyviams kilo apie važiavimą per sankryžas, konkrečias eismo situacijas, sustojimo ir stovėjimo taisykles, bendravimą su policijos pareigūnais.

Kauno vairavimo mokyklos „teisės.lt“ direktorius Paulius Jankūnas teigia, – „Daugelis vairuotojų mano, kad jie puikiai vairuoja. Tačiau surengtų akcijų rezultatai rodo, kad vairuotojams būtina nuolat atnaujinti teorines ir praktines žinias. Todėl panašias akcijas ir konsultacijas planuojame organizuoti ir kitais metais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius