-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 12

Dėl Japoniją užklupusių žemės drebėjimų ir cunamių sustabdytos „Toyota“, „Honda“, „Nissan“ ir „Subaru“ gamyklos

Visos didžiausios automobilius gaminančios Japoniškos kompanijos po tragiškų žemės drebėjimų ir cunamių bangos stabdo savo gamyklų darbą, praneša "Automotive News".
Šimtai sudegusių automobilių Japonijoje
Šimtai sudegusių automobilių Japonijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai neabejotinai turės įtakos šių markių gaminamų automobilių importui į Europą ir visą pasaulį. „Toyota Yaris“, „Honda Fit“, „Subaru Legacy“ ir dar daugelio populiarių automobilių pristatymas atidėtas nenustatytam terminui.

Didžiausia automobilių gamybos kompanija „Toyota“ praneša evakuavusi kelių gamyklų, esančių netoli žemės drebėjimų epicentrų, darbuotojus. Kompanijai šiame regione priklauso dvi dalis gaminančios ir dvi automobilius surenkančios kompanijos. „Toyota“ atstovas spaudai Dionas Corbettas pranešė, kad su šiomis gamyklomis bandoma susisiekti ir išsiaiškinti ar jose yra nukentėjusių.

Tuo tarpu „Honda“ praneša, kad vienoje jiems priklausančių gamyklų sugriuvus sienai žuvo vienas darbuotojas, o dar kelios gamyklos sustabdė darbą. Kompanijos vadovams nepavyksta užmegzti stabilaus ryšio su gamyklomis ir atnaujinti gamybos.

Pranešama, kad dvejose „Nissan“ gamyklose įsiplieskė gaisrai, tačiau jie greitai buvo užgesinti. Vienoje iš šių gamyklų surenkamas „Nissan GT–R“ sportinis automobilis. Abejose gamyklose evakuoti darbuotojai. „Nissan“ atstovai praneša savaitgalį gamybos neatnaujinsią.

„Fuji Heavy Industries“, kompanija gaminanti „Subaru“ automobilius, praneša uždariusi net penkias gamyklas.

Šiek tiek toliau nuo įvykių epicentro esanti „Suzuki“ gamykla praneša trumpam sustabdžiusi automobilių gamybą, tačiau ją jau atnaujino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius