Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 28

Didžiosios Britanijos studentas suprojektavo naujo tipo stabdžių sistemą

Kingstono Universiteto studento Roberto Antonio Pace‘o sukurta naujo tipo stabdžių sistema buvo išrinkta pačia inovatyviausia naujove. Gabus jaunuolis gavo „Autocar-Courland“ naujosios kartos apdovanojimą.
Naujo tipo stabdžių sistema
Naujo tipo stabdžių sistema / Gamintojo nuotr.

Studento pristatyta stabdžių sistema nurungė jo konkurentų darbus. Teigiama, kad Roberto Antonio Pace‘as už šį projektą buvo apdovanotas pinigine 7500 svarų (32 tūkst. Lt.) premija.

Pace‘o pristatytą stabdžių sistemą sudaro neįprastos formos vėdinami diskai bei kiek kitokie stabdžių suportai. Jų veikimo principas nėra sudėtingas. Tai – lyg atvirkštinis būgninių stabdžių mechanizmas – diską gniuždo jį spaudžiančios kaladėlės, taip sukeldamos didelę trinties jėgą.

Teoriškai, cilindro formos stabdžių diskas stabdant įkais mažiau nei įprastų stabdžių diskas. Teigiama, jog tai automobiliams suteiktų geresnį sistemos efektyvumą bei užkirstų kelią ankstyvam stabdžių perkaitimui. Pace‘as tikina, kad mažesnio skersmens cilindro formos stabdžių diskai gali būti gerokai mažesni už įprastus diskus, o tai leistų gamintojams savo automobiliuose sutaupyti svorio.

„McLaren“ kompanijos vyriausiasis inžinierius Neilas Pattersonas akcentavo, jog šis sprendimas jam paliko didžiausią įspūdį per visą stabdžių sistemos evoliuciją. Tai lėmė sprendimą gabų studentą pripažinti konkurso nugalėtoju.

Neskaitant piniginės premijos, Kingstono Universiteto studentui bus pasiūlyta atlikti penkerių mėnesių praktiką tokiose kompanijose, kaip „Jaguar Land Rover“, „McLaren Automotive“, „Peugeot“, „Škoda“ bei „Toyota“.

Ne paslaptis, jog daugumoje Didžiosios Britanijos universitetų studentai mokytis motyvuojami atliekant itin įdomius projektus, o laboratorinių darbų metu dirba net ir su tokioms automobilių pramonės retenybėmis, kaip „Porsche 917“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius