Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 19

„Dykumų rijikai“ ruošiasi į epinę kelionę – „Mongol Rally“

Populiariajam „Google maps“ pateikus užklausą apie važiavimą iš Vilniaus į Ulan Batorą, naršyklė, kurį laiką pagalvojusi, pateikia detalų planą, kaip, kertant vos dvi valstybes, Latviją ir Rusiją, įveikus 6900 km, pasiekti tolimą tikslą. Tokia kelionė truktų ganėtinai gerbtiną 91-os valandos gryno vairavimo atstumą. Taip romantiškai riedėdamas „Dykumų rijikų“ ekipažas ilsėsis po savo didžiojo žygio – kelionės į Mongoliją per Artimuosius Rytus.
„Dykumu rijikai“ ir jų automobilis – „Dacia Duster“
„Dykumu rijikai“ ir jų automobilis – „Dacia Duster“ / Komandos nuotr.

Prieš pasakodami, kaip ir kodėl, galime trumpai papasakoti, kas tie „Dykumų rijikai“. Tai  Mantas Vaskela, Tomas Tombakas, Domas Bačius ir Einis Šustickas – bendrakursiai iš Vilniaus licėjaus, mokyklą baigę 2006-ais metais. Pomėgis nuotykiams, nudizmui, alaus degustavimui ir, svarbiausia, didelė aistra keliavimui lėmė jų artimos draugystės sužydėjimą.

Jau nuo mokyklos baigimo laikų jie pradėjo kartu blaškytis „tranzuodami“ kiaurai išilgai Europos. Tiesa, „tranzavimas“ palaipsniui pradėjo prarasti savo pirminį šarmą, o ir pati Europa pradėjo nusibosti. Nesitarę, visi panašiu metu pradėjo geisti kažko labiau iššaukiančio, netradicinio ir nesuprantamo. Viskas gavo prasmę 2011-ų metų kovo pradžioj, kai vienas komandos pažįstamų mestelėjo trumpą žinutę, turiniu „ar tu moki vairuoti?“ Ši žinutė virto pasiūlymu dalyvauti „Mongolijos ralyje“.

„Mongolijos ralis“ krikštijamas didžiausiu pasaulio nuotykiu.

„Mongolijos ralis“ – daugelio krikštijamas didžiausiu pasaulio nuotykiu, yra kasmetinis renginys, kurio metu keli šimtai nutrūktgalvių keliautojų komandų bando iš Prahos arba Londono nukeliauti iki Ulan Batoro. Tai – ne lenktynės; laimėjimo sąlyga yra tikslo pasiekimas, kurią įgyvendina vos daugiau nei pusė keliaujančių. Žmonės į kelionę vežasi keisčiausius atributus – nuo pripučiamos šokinėjimo pilies iki britiškos telefono būdelės. Nesėkmių diapazonas irgi yra ganėtinai platus – nuo mašinų lūžio pusiau iki iš paskos besivaikančių ginkluotų plėšikų.

„Dykumų rijikas“ Tomas tarp kitko šią idėją mestelėjo savo trims draugams iš Lietuvos ir visų trijų akyse užsidegė aistra (kuri ir taip jau ten degė, tiesiog užsidegė labiau). Taip buvo nuspręsta suformuoti pirmą visiškai lietuvišką ralio ekipažą. Galų gale „Dykumų rijikų“ komanda buvo užregistruota ir viskas tapo oficialu. Nors didžioji dalis ralistų savo automobilius palieka Mongolijoje, lietuviai, kad nepasirodytų maža, nusprendė parvažiuoti ir atgal, iš viso kirsdami 17 sienų.

Nuotykis prasidės liepos 15-ą dieną, kai „rijikai“ startuos iš Lietuvos ir pajudės didžiojo starto link Prahoje. Visos kelionės metu jie planuoja GAZAS.LT skaitytojams pateikti savo nuotykius su šviežiais įspūdžiais ir nuotraukomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius