Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 31

Eilė stulbinančių „Bertone“ koncepcinių automobilių keliaus į aukcioną

Vieniems blogos, kitiems geros naujienos. „Bertone“ prieš kurį laiką pranešė, kad uždaro savo muziejų, o visi jame eksponuoti automobiliai keliaus į aukcioną, kur pereis į privačių kolekcionierių rankas.
1970 m. „Lancia Stratos HF Zero”
1970 m. „Lancia Stratos HF Zero” / Gamintojo nuotr.

Ketvirtadienį „Bertone“ pranešė, kad visi automobiliai dalyvaus „Villa d'Este“ aukcione. Tai tradicinis kasmet vykstantis aukcionas šalia gražaus Komo ežero. Šiame aukcione buvo parduotas ne vienas puikus automobilis.

„Bertone“ į aukcioną pristatys visą eilę unikalių modelių: 1967 m. „Lamborghini Marzal“, 1970 m. „Lancia Stratos HF Zero“, 1963 m. „Chevrolet Testudo“, 1974 m. „Lamborghini Bravo“, 1980 m. „Lamborghini Athon“, 1978 m. „Lancia Sibilo“ ir t.t. Kiekvienas iš jų buvo sukurtas „Bertone“ studijoje. Tikimasi, kad aucione jie surinks šešiaženkles sumas. Tarkime „Marzal“ 1967 m. dalyvavo Monako „Grand Prix“ lenktynėse. Parodomąjį važiavimą juo surengė už vairo įsitaisęs princas Raineris, o šalia jo įsitaisė žymioji princesė Grace. Tikimasi, kad jo kaina pasieks bent 2,5 mln. JAV dol.

Taip, nei vienas iš šių automobilių nepasiekė gamybos konvejeriuose. Tačiau tai nebuvo jų misija. Jie buvo technologijų ir dizaino vėliavnešiai. Pažiūrėkite į jų pagaminimo metus ir pagalvokite, ar jie šiandiena vis dar atrodo taip pat moderniai? Mes manome, kad taip.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius