Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 23

Elektra – nepakankamai ekologiška? Nieko, automobiliams galima pasikinkyti ir vėją!

Nors toks konceptas, kai visa automobilio galia gaunama iš vėjo, nėra naujas, idėja elektromobiliui, kurio akumuliatoriai pakraunami iš vėjo gauta energija, yra dar nematytas dalykas.
Vėjo energija varomas automobilis
Vėjo energija varomas automobilis
Temos: 1 Vėjo energija

Vokietijos mokslininkai tokią idėją išbandė Australijoje. Jie sukūrė 200 kilogramų nesveriantį automobilį, talpinantį du žmones ir turintį 8 kWh talpos bateriją.

Taip pat į tokio automobilio „komplektaciją“ įeina septynių metrų aukščio bambukinis stiebas su trijų metrų ilgio varikliu vėjo energijos pavertimui elektra.

Čia dar ne viskas – „vėjamobilis“ turi ir burę-aitvarą, atliekantį tokią pačią funkciją kaip ir burlaiviuose – vėjo gaudymą.

Tad šis automobilis paprastai gali važiuoti elektrinio variklio bei burės pagalba. Pasibaigus energijai, ją galima papildyti vėjo jėgainės arba paprastos elektros rozetės pagalba.

Tačiau toks automobilis – ne itin praktiškas. Važiavimą mieste reikėtų pamiršti dėl burės (ji kliūtų už kiekvieno elektros laido ir daugelio kitų dalykų), o užmiesčio kelius tektų rinktis pagal medžių kiekį šalikelėse ir tunelių skaičių.

Kitaip sakant, toks „vėjamobilis“ galėtų būti naudojamas nebent ypač atviroje vietovėje – pavyzdžiui, dykumoje. Bet kokiu atveju, toks burlaivio ir automobilio sukryžminimas yra mažų mažiausia sveikintinas pasiekimas, iš kurio įvairių idėjų bei sprendimų galės semtis ne vienas paprastų mašinų gamintojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius