-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 22

„Ferrari Enzo“ įpėdinis bus kuriamas ne prastesnis nei „Bugatti Veyron“

Mes nieko nežinome, ką „Ferrari“ planuoja pristatyti „Enzo“ superautomobilio pamainai. Tik žinome, kad jis bus ir galingesnis, ir greitesnis už tą patį „Enzo“ – vadinasi daugiau nei 651 AG.
„Enzo Ferrari“
„Enzo Ferrari“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Britų „Autocar“ žurnalas turėjo progos pakalbinti „Ferrari“ inžinierius ir uždavė jiems porą klausimų apie „Enzo“ pakeisiantį automobilį. Ir tuomet pasipylė krūva pažadų. Italai žurnalistams prasitarė, kad jų kuriamas superautomobilis bus ne prastesnis nei „Bugatti Veyron“. Gal ne toks galingas, bet tikrai greitas. Tikrai lengvesnis. Ir tikrai geriau kontroliuojamas, juk „Ferrari“ turi pagaminti greitą automobilį ne tik tiesioms atkarpoms, bet ir posūkiams.

Žurnalistai tuomet pradėjo spėlioti, gal „Ferrari“ kuria šešiolikos cilindrų variklį sudarytą iš dviejų „458 Italia“ V8 variklių? Skaičiuojant paprastai, šis V8 variklis be turbinos ar kompresoriaus pasiekia 570 AG. Vadinasi, du tokie tikrai gebėtų pasiekti daugiau nei 1000, tiesa?

„Ferrari“ tuo tarpu apie tokio automobilio premjerą nekalba. Spėjama, kad jis galėtų pasirodyti 2012 ar 2013 metais. O kol kas lieka tik pasvajoti apie patį greičiausią ir galingiausią „Ferrari“. Tikėkimės, kad jis toks ir bus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius