-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 24

„Ferrari F40“ savininkai sumušė pasaulio rekordą

Į „Silverstoune“ trasą, esančią Didžiojoje Britanijoje, suriedėjo net 62 „Ferrari F40“ automobiliai. Taip pasiektas naujas šių automobilių, surinktų vienoje vietoje, pasaulio rekordas.
Ferrari F40 Silverstoune trasoje
Ferrari F40 Silverstoune trasoje
Temos: 2 Rekordas Ferrari

Toks rekordinis skaičius šių legendinių automobilių į trasą atvyko ne šiaip sau. Tokiu būdu buvo minimas šio automobilio 25-ių metų jubiliejus. Visi automobiliai ta proga apsuko garbės ratą. O tai ne tik nuostabus reginys, tačiau ir neapsakomas garsas.

Verta paminėti ir tai, kad beveik visi atvykę automobiliai buvo su angliškai numeriais ir tik vienas su šveicariškais. Taigi, Angliją galima tituluoti „Ferrari F40“ meka.

„Ferrari F40“ pro gamyklos vartus pradėjo riedėti 1987-iais metais. Po variklio dangčiu jam sumontuotas 2,9 l V8 variklis, kuriam gyvybės įpučia dvi turbinos. Viską susumavus pasiekiamas 478 arklio galių skaičius.

Kadangi tai labai lengvas automobilis, tokios galios jam visiškai pakanka ir ne visi vairuotojai, net ir šiandien, sugeba suvaldyti visą kaimenę itališkų arklių, lakstančių po variklio dangčiu.

VIDEO: 58 FERRARI F40 @ Silverstone - World record attempt, Sights, Sounds, Track Perade

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius