Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 10 11

„Formulės-1“ legendai Ayrtonui Sennai atminti „Ducati“ sukūrė riboto leidimo motociklus

„Ducati 1199 Panigale S Senna“ – išskirtiniai motociklai. „Audi“ koncernui priklausanti Italijos kompanija nusprendė sukurti 161 tokį modelį, o visi jie bus parduodami tik Ayrtono Sennos gimtinėje – Brazilijoje.
„Ducati 1199 Panigale S Senna“
„Ducati 1199 Panigale S Senna“ / „Ducati“ nuotr.

Ayrtonas Senna – vienas sėkmingiausių visų laikų „Formulės-1“ pilotu. Nors ir brazilas pasižymėjo pakankamai egoistišku charakteriu trasose, už lenktynių ribų jį visi prisimena, kaip labai nuoširdžią asmenybę. Brazilijoje jis yra tikras herojus, kurio, tikėtina, nepamirš ne tik šios Pietų Amerikos kontinento šalies gyventojai, bet ir visas pasaulis.

„Ducati“ teigia, kad likus porai savaičių iki paskutinių Ayrtono Sennos lenktynių Imolos trasoje 1994 metais, brazilas aplankė kompaniją ir pats išrinko šią, „1199 Panigale S Senna“ motociklą puošiančią spalvą. Italijos kompanija planavo sukurti riboto leidimo motociklus, kurie debiutavo praėjus metams po legendinio lenktynininko mirties. Modeliai buvo pavadinti „916 Senna I“ vardu, o vėliau, atitinkamai 1997 ir 1998 metais „Ducati“ pristatė ir „916 Senna II“ bei „916 Senna III“ motociklus.

„Ducati 1199 Panigale S Senna“ sukurtas ant bazinio 1199 modelio platformos. Čia italai sumontavo 1,2 litro V2 variklį, generuojantį 195 AG esant 10750 aps./min ir 132 Nm esant 9000 aps./min.

161 Ayrtono Sennos garbei skirtas motociklas bus parduodamas tik Brazilijos rinkoje. Gamintojas teigia, kad nuo bazinių modelių šie „Panigale S Senna“ motociklai išsiskirs sportine išmetimo sistema, unikalia grafika ant šonų bei paties Ayrtono parinktomis spalvomis. Kiekvienas modelis turės ir specialią lentelę, kur bus iškaltas serijos numeris.

Ducati nuotr./Ducati 1199 Panigale S Senna
„Ducati“ nuotr./„Ducati 1199 Panigale S Senna“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius