Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 29

„General Motors“ nenori politikų vizitų

Didžiausias Amerikoje automobilių gamintojas paprašė, kad kandidatai į JAV prezidento postą nesilankytų jų gamyklose. Taip norima atsiriboti nuo politikos ir neigiamos visuomenės reakcijos.
„General Motors“ būstinė
„General Motors“ būstinė / Gamintojo nuotr.

Po to, kai 2009-iais „General Motors“ sulaukė JAV subsidijų, kad nebankrutuotų, ji laikoma valstybės įmone. O tai nėra itin geras įvaizdis, ypač prieš žmones, kuriems nepatinka dabartinė valdžia. Juk suteikta paskola buvo mokama iš mokesčių mokėtojų pinigų. Norėdami likti politikos nuošalėje, „General Motors“ pareiškė, kad nenori, jog gamyklose lankytųsi nors vienas kandidatas į būsimus JAV prezidentus. Skelbiama, kad šis prašymas galioja iki bus paskelbtas rinkimų nugalėtojas.

Tam, kad nebankrutuotų, „General Motors“ gavo valstybės paskolą ir iki šiol yra sumokėję daugiau nei 64 mlrd. litų skolos. Tačiau jei JAV vyriausybė nuspręstų parduoti turimus 32 procentus įmonės akcijų, patirtų 43,5 mlrd. litų nuostolį, nes nuo 2010-ųjų „General Motors“ akcijos nuvertėjo 35,8 procento.

Apie užvertas gamyklų duris politikams paskelbė ir „Chrysler“. Jie politikų nenori matyti iki lapkričio 4 dienos. „Chrysler“ taip pat gavo paskolą iš JAV vyriausybės, tačiau kitaip nei „General Motors“, sumokėjo viską iki paskutinio cento. Nepaisant to, jie vis tiek nenori sulaukti neigiamo visuomenės dėmesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius