-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 07 16

Genijaus iš Australijos užmojai – superautomobilis su 14,0 litrų, 16 cilindrų, 1200 AG varikliu

Vienas informacinių technologijų specialistas iš Australijos, Paulas Halsteadas turi didelę aistrą galingiems automobiliams. 67-erių vyras, pasirodo, dar turi pakankamai parako, kad sukurtų unikalų superautomobilį.
„HAL“ kompanijos superautomobilis
„HAL“ kompanijos superautomobilis / „HAL“ nuotr.

Jo gabumais abejoti nereikėtų, nors pamatę amžių turbūt dažnas jį sukritikuotumėte. Visgi, devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje vyras sukūrė unikalų superautomobilį ir pavadino jį „Giocattolo“ vardu. Visgi, dėl prastų pardavimų jų buvo pagaminta tik penkiolika.

Tačiau „Giocattolo“ buvo išties įdomu egzempliorius – australas donoru pasirinko „Alfa Romeo Sprint“ platformą, kurioje vietoj keturių cilindrų gamyklinio variklio jis sumontavo 2,5 litro V6 agregatus. Visgi, gamindami ketvirtąjį prototipą vyrai nusprendė atsisakyti brangaus motoro ir pasirinkti kitą sprendimą – automobilio gale sumontuoti „Holden“ markės 5,0 litrų V8 jėgainę. Su tokiu motoru šis automobilis galėjo įsibėgėti iki 260 km/h.

HAL nuotr./Du tarpusavyje sujungti V8 varikliai (W16)
„HAL“ nuotr./Du tarpusavyje sujungti V8 varikliai (W16)

Negana to, „Giocattolo“ turėjo iš kevlaro pagamintas kėbulo detales bei įdomius inžinierinius sprendimus, kuriais rūpinosi žmogus, projektavęs „McLaren F1“ mechaninę pusę – Barry Lockas.

Tačiau grįžkime į 21-ąjį amžių – Paulo Halsteado vadovaujama įmonė „HAL“ nusprendė sukurti naują superautomobilį. Tam jie panaudos du 7,0 litrų LS7 V8 variklius, kas suteiks bendrą 14,0 litrų darbinį tūrį. Abu varikliai bus sujungti 45 laipsnių kampu, o stūmokliai suks ne vieną alkūninį veleną, kaip „Bugatti Veyron“ modelyje, o du.

Specialisto teigimu, abu jie bus suporuoti su 6 laipsnių nuoseklaus jungimo transmisija ir į galinius ratus siųs 1200 AG. „HAL“ superautomobilis turės anglies pluošto platformą, o kėbulo dalys bus gaminamos iš anglies pluošto bei kevlaro.

Australijos kompanija paviešino ir keletą nuotraukų, kuriose matomi ne tik automobilio eskizai, bet ir kartu sujungti du V8 varikliai. Kalbant apie dizainą, šis projektas smarkiai primena „Maserati“ kūrinius – panašu, jog 67-erių australas jaučia kažkokius sentimentus pietų Europoje gaminamiems automobiliams. Tai – jau antrasis jo projektas su šiokiu tokiu itališku prieskoniu.

HAL nuotr./HAL kompanijos superautomobilis
„HAL“ nuotr./„HAL“ kompanijos superautomobilis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius