-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 01

Gestais valdomos automobilio funkcijos – jau realybė

Siekiant automobilius padaryti prieinamesnius, kuo didesniai vartotojų grupei, kuriamos technologijos, kurios automobilį leidžia valdyti gestais. Jau seniausiai naudojamos sistemos, kurios leidžia automobilį valdyti balsu, tad atėjo metas naujoms technologijoms.
Gestas
Gestas / Sxc.hu nuotr.

„Microdoft“ pristayta „Xbox Kinect“ gestų atpažinimo sistema, tikėtina, bus montuojama ir automobiliuose. Jos darbas, atpažinti žmogaus rodomus gestus, kuriais būtų valdomi automobilio prietaisai. Apie tokių sistemų kūrimą ir naudojimą jau galima išgirsti iš BMW, „Mercedes-Benz“ ir „Cadillac“ stovyklų.

Tačiau tai dar ne viskas. Europos naujųjų technologijų kūrėjas ir gamintojas „Harman“ skelbia, kad pristatys sistemą, kuri atpažins ne tik gestus, tačiau ir veido judesius. Tokia sistema atpažins vairuotojo judesius ir pagal juos atliks tam tikras komandas. Pavyzdžiui akies mirksniu bus galima įjungti arba išjungti radiją, galvos judesiais didinti arba mažinti muzikos garsą ar net valdyti klimato kontrolę.

Tokia sistema veiks infraraudonųjų spindulių pagalba. Prietaisų skydelyje įmontuoti sensoriai fiksuos vairuotojo judesiu ir pagal juos valdys automobilio sistemas. „Harman“ teigia, kad ši sistema nekvailios ir ji geba atpažinti, kurie judesiai padaryti atsitiktinai, o kurie siekiant valdyti automobilio sistemas. Tokios sistemos turėtų pasirodyti dar po dviejų ar trijų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius