Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 10 10

„Google“ užpatentavo gestais valdomų automobilių technologiją

Naujos technologijos kelią skinasi įvairiose pramonės šakose. Štai, pavyzdžiui, lietimui jautrūs ekranai. Jie dabar populiarūs ne tik telefonuose ar kompiuteriuose, bet ir automobiliuose. Tačiau „Google“ prašneko apie dar vieną inovaciją – gestais valdomų automobilių technologiją.
Gestais valdomo automobilio eskizas
Gestais valdomo automobilio eskizas / JAV Patentų biuro nuotr.

Ši pramonės gigantė įžymi ne tik kompiuterių pasaulyje – būtent jie surinko pirmąjį autonominiu būdu valdomą automobilį, dešimtmečio pabaigoje ketina sistemą diegti ir serijinėse mašinose.

Grįžtant prie naujausių „Google“ užmojų, Silicio Slėnyje, Kalifornijoje dirbantys mokslininkai sumanė automobiliuose sumontuoti specialias kameras bei daviklius, kurie fiksuotų vairuotojo rankų judesius. Idėja paprasta – sakykime, vienu rankos mostu priešais priekinį langą vairuotojas galėtų įjungti valytuvus, o gestikuliuodamas priešais pramoginę sistemą valdytų garso aparatūrą.

Taigi, vairuotojas, norintis priartinti vaizdą navigacinėje sistemoje neturėtų tiksliai nusitaikyti ir pirštu baksnoti į ekraną, tam galbūt užtektų paprastos judesių kombinacijos, kuri ne taip stipriai išblaškytų jo dėmesį.

Kai kurie kritikai tiki, kad gestais valdomi automobiliai būtų pernelyg sudėtingi, tačiau gabūs „Google“ kompanijos specialistai technologiją ištobulinti gali iki labai aukšto lygio.

Kad ir kaip būtų, tokio tipo technologija mašinose gali būti taikoma jau šio dešimtmečio pabaigoje – „Google“ JAV patentų biure jau užregistravo šią inovaciją.

Kokia jūsų nuomonė apie gestais valdomus automobilius? Kokią funkciją norėtumėte valdyti rankų mostais?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius