-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 09

„Honda Intelligent Horse“ – visureigis XXIII a. bekelės prerijoms

Galbūt žirgai nėra didžiausi žmonijos numylėtiniai, praėjusį tūkstantmetį pagrindinė transporto priemonė buvo būtent jie. Arkliai tūkstantmečius žmogui tarnavo ne vien kaip priemonė nusigauti iš taško A į tašką B – šie gyvūnai kai kuriems dvikojams savo valdovams (vienas iš tokių buvo Čingischanas) buvo kaip karinė technologija, atvėrusi galimybes sukurti didžiausias istorijoje imperijas.
„Honda Intelligent Horse“
„Honda Intelligent Horse“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 Honda

Žirgas buvo nepamainomas ir Laukiniuose Vakaruose, ant kurių iškilo viena didžiausių Tekančios Saulės šalies pramonės rinkų – Jungtinės Valstijos. Tad japonų koncerno „Honda“ sprendimas žirgą pasirinkti kaip metaforą ateities automobilio koncepcijai neturėtų stebinti ir galėtų būti vertinama kaip pagarbos bei dėkingumo gestas žirgų padermei.

Ristūnas kone idealiai atitinka patikimo, sumanaus ir ištikimo bendražygio sampratą. Toks bus ir ateities „Honda“ visureigis, pavadinimu „The Inteligent Horse“ („Protingas Žirgas“) arba tiesiog „Honda IH“ (atsitiktinai ar ne, tačiau abreviatūra IH skamba išties „ristūniškai“). Dirbtinio intelekto, balso atpažinimo ir net minčių skaitymo technologijos, ko gero, tuomet bus gerokai labiau pažengusios nei dabar. „Honda“ neslepia, jog tokios technologijos bus šio ateities automobilio pagrindas.

Gamintojo nuotr./„Honda Intelligent Horse“
Gamintojo nuotr./„Honda Intelligent Horse“

Automobilius gaminanti bendrovė iš Japonijos jau yra skelbusi apie atliekamus mintimis valdomų technologijų tyrimus ir deklaruoja, jog tokie sprendimai bus labai svarbūs ateities transporto priemonėse. Neturėtų stebinti, jog jose bus diegiama vadinamoji „drive-by-wire“ sistema, kurioje tradicines mechanines automobilio valdymo sistemas (vairą, akseleratorių, stabdžius ir pan.) pakeis visiškai elektroninės valdymo sistemos. Pridėkite kur kas didesnes kompiuterines galias – ir automobilis bus ne tiek valdoma priemonė, kiek velniškai patogus ir patikimas kelionių kompanionas.

Esminis skirtumas ir bendrumas tarp tikro žirgo ir „Protingo Žirgo“ koncepcijos turėtų būti… kojose. Žinoma, automobilinėje versijoje laibas, grakščias ir tvirtas keturias žirgo kojas pakeis keturi ratai. Tačiau tai nebus įprastiniai ratai. Kiekvienas ratas bus sudarytas iš 10 kojų, kiekviena kurių bus „pakaustyta“ pasagas primenančiomis detalėmis. Anot gamintojų, turėdamas tokią važiuoklę, XXIII a. visureigis be vargo „sutars“ su visų tipų paviršiais, kuriais tik teks riedėti.

Žvelgiant europietiškai ir blaiviai, visa tai kol kas – gražios dekoracijos, skambios deklaracijos ir ne visai racionaliai atrodančios fikcijos. Ar tokiems „žirgams“ lemta laigyti Tekančios Saulės ar bet kurios kitos šalies bekelės prerijomis? Atsakymą pateikti galės turbūt tik ateities kartos.

Šiaip ar taip, „Honda Intelligent Horse“ koncepcija bus pristatyta dar šiemet vyksiančioje Los Andželo automobilių parodoje. Turint omenyje tai, jog stipriausia šio koncepcinio visureigio pusė yra išvaizda, o Los Andželas – pasaulinė automobilinio dizaino studijų sostinė, „Honda“ koncernas parodoje neturėtų likti nesuprastas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius