2013 03 11

Internete pasirodė naujojo „Range Rover Sport“ užuominos

Pranešama, kad naujos kartos „Range Rover Sport“ bus pristatytas kovo 27-ąją startuosiančioje Niujorko automobilių parodoje, tačiau visureigio nuotraukos bus paviešintos viena diena anksčiau. Gamintojas teigia, kad šis modelis savo eiga važiuos per visą Manhatteno rajoną, iki pat parodos.
„Range Rover Sport“ fragmentai
„Range Rover Sport“ fragmentai / Gamintojo nuotr.

Kompanija pristato ir pirmąją naujojo „Sport“ užuominą. Išplatintoje nuotraukoje matomas tik išsiliejęs visureigis. Visgi, pastebima, kad nuo automobilio „pečių“ linijos prasidedantys statramsčiai bei stogas bus nudažyti juoda spalva.

Gamintojas teigia, kad šis visureigis bus pristatomas Niujorke ne atsitiktinai: šiame mieste parduodama daugiausiai „Range Rover Sport“ modelių, o pačiose Jungtinėse Amerikos Valstijose „Sport“ yra populiariausias „Land Rover“ markės automobilis.

„Naujasis „Range Rover Sport“ bus didelis žingsnis į priekį. Tai bus pats dinamiškiausias serijinis „Land Rover“ automobilis istorijoje, o negana to, ši mašina parodys ir įdomius inžinerinius sprendimus bei nematytas inovacijas“, – tvirtina „Land Rover“ vykdantysis vadovas Johnas Edwardsas.

„Sport“ bus gaminamas ant aliumininės PLA („Premium Lightweight Architecture“) platformos, kaip ir jo pirmtakas.

Britai teigia, kad naujosios kartos „Range Rover Sport“ bus 300 kg lengvesnis už dabartinį modelį, o bazinė versija su dyzeliniu V6 motoru turėtų sverti apie 2160 kg.

Mačiusieji pabaigtą automobilį tvirtino, kad jis bus gerokai agresyvesnis nuo įprastų „Range Rover“: visureigio galas bus trumpesnis, stogo linija turės ryškesnį reljefą, ratų arkos bus šiek tiek platesnės nei automobilio šonai.

Nors ir variklių gama oficialiai nėra žinoma, tikėtina, kad „Land Rover“ sieks konkurencijos su M klasės „Mercedes-Benz“ bei pasirodysiančiu BMW X5. Patikimų šaltinių teigimu, šiuose automobiliuose bus montuojami ir naujieji 2,0 litrų turbodyzeliniai varikliai, tuo tarpu gamintojas pareiškė, kad planuojama ir hibridinė „Sport“ versija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius