Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 10 08

Japoniška oranžinių dviračių alternatyva: „Toyota“ siūlo naudotis „i-Road“ triračiais elektromobiliais

Ženevos automobilių parodoje „Toyota“ pristatė neeilinę transporto priemonę – „i-Road“ triratę mašiną. Japonijos koncernas praneša, kad šį automobilį bus galima pamatyti gatvėse, tačiau tik tolimoje Tekančios Saulės šalyje, o tiksliau – „Toyota“ mieste.
„Toyota i-Road“
„Toyota i-Road“ / „Toyota“ nuotr.

Japonijos rinkai skirti „i-Road“ bus pajėgūs išvystyti maksimalų 45 km/h greitį. Vos 300 kg sveriantys elektriniai automobiliai su pilnai įkrautomis baterijomis galės įveikti apie 50 km distanciją. Abu priekinius varančiuosius ratus suka atskiros 2 kilovatų galingumo (apie 2,7 AG) elektros motorai.

„Toyota“ inžinieriai šiai mašinai suprojektavo specialią pakabą – posūkio metu ratai pakryps reikiama kryptimi. Tai, pasak kompanijos atstovų, „i-Road“ modeliams suteiks puikų manevringumą.

Visgi, pati šių automobilių idėja iš tikrųjų yra visai įdomi. Pamirškite apie galimybę pamatyti tokias mašinas pardavimų salonuose.

Toyota nuotr./Toyota i-Road
„Toyota“ nuotr./„Toyota i-Road“

Gamintojas iki spalio vidurio planuoja įrengti 21 specialią stotelę, kuriose bus galima išsinuomoti tokį automobilį. Kitaip sakant, tai šiek tiek primena oranžinių dviračių idėją Vilniaus mieste.

„Toyota“ teigia, kad „Ha:mo“ automobilių dalinimosi tinkle tokių „i-Road“ šiais metais turėtų būti apie 100, tačiau neįprastų elektromobilių per artimiausius metus planuojama pagaminti ir daugiau.

Sistema Japonijoje kol kas yra tik pradinėje stadijoje, todėl už 200 Japonijos jenų (apie 5,2 Lt) tokiu „i-Road“ bus galima važinėtis dešimt minučių. Kiekvienos papildomos minutės kaina yra dešimt kartų mažesnė – apie 52 centus. Teigiama, kad infrastruktūros tobulinimo darbai numatomi lapkričio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius