-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 08

Karštos naujienos iš „Honda“ stovyklos – šios markės fanai su nekantrumu laukia 2015-ųjų

Pranešama, kad Japonijos automobilių bei variklių pramonės gigantė „Honda“ jau šiais metais pradės naujojo „Civic Type R“ bandymus Niurburgringe. Negana to, Ženevoje parodytas NSX, kompanijos atstovų teigimu, sulaukė didelio dėmesio.
„Honda“ ekspozicija Ženevoje
„Honda“ ekspozicija Ženevoje / Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr.

Karščiausios iki šiol „Civic“ versijos debiutas numatomas 2015-aisiais. Iki to laiko japonai ketina pasiekti užsibrėžtų tikslų – pagerinti Niurburgringo trasos įveikimo laiką tarp visų automobilių su priekiniais varančiaisiais ratais.

Kol kas rekordas tarp tokios klasės automobilių priklauso „Renault Megane RS Trophy“ modeliui. Laurentas Hurgonas su šiuo automobiliu Niurburgringo ratą apvažiavo per 8 min 7,97 s – tik apie 3 sekundes atsiliko nuo BMW M3 E92.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Honda ekspozicija Ženevoje
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./„Honda“ ekspozicija Ženevoje

„Honda“ patvirtino, kad automobilyje bus montuojamas 2,0 litrų variklis su turbokompresoriumi, o jo galia sieks 265-300 AG. Neaišku, ar tai bus visiškai naujas motoras, ar ankstesnė K20 agregato versija su tam tikromis modifikacijomis (bei, savaime suprantama, priverstiniu oro pripūtimu). Nors ir ši kompanija neturi tokios didelės patirties turbokompresoriais, „Honda“ atstovai tikina, jog dalyvavimas WTCC (pasaulio žiedinių lenktynių čempionate) jiems suteikė pakankamai daug žinių – mat šiose varžybose buvo naudojamas naujasis „Civic“ su 1,6 litro „turbo“ varikliu.

Naujieji „Civic Type R“ bus parduodami tik Europos rinkoje, tačiau jeigu pardavimai patenkins gamintojo lūkesčius, karštąjį hečbeką „Honda“ gamins ir kitoms šalims.

Japonai priduria, kad Ženevos automobilių parodoje parodytas NSX turi didelę paklausą – gamintojui net nepaskelbus apie užsakymų priėmimo startą, jau 25 potencialūs pirkėjai paliko beveik 20 tūkst. Lt (5 tūkst. svarų) užstatą.

2015-ieji šiam koncernui turėtų būti karšti metai. „Honda“ tuo metu pristatys ir „Civic Type R“, ir ilgai lauktą naująjį NSX. Pastarajame automobilyje bus montuojamas V6 benzininis agregatas bei elektros motoras. Neskelbiama, kokie bus galios parametrai, tačiau žinoma, kad gamintojas montuos „Super Active“ visų varančiųjų ratų važiuoklę (SH-AWD).

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Honda ekspozicija Ženevoje
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./„Honda“ ekspozicija Ženevoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius