Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 07

KIA slapta gamina elektromobilį POP

„Tik mes galėjome sugalvoti tokį kaip POP koncepcinį automobilį“, – pasigyrė KIA Europos dizaino padalinio vadovas Gregoy Guillaume. Ir jis turbūt teisus. Tai labai drąsus automobilis.
KIA slapta gamina elektromobilį POP
KIA slapta gamina elektromobilį POP / Gamintojo nuotr.

„Dizaineriai iš kitų kompanijų priėję prie manęs parodoje kaip susitarę pasakoja, kad jų kompanijose tokie drąsūs projektai neįmanomi. Taigi mes galime tik pasidžiaugti, kad KIA suteikia mums tokią laisvę“, – sakė G.Guillaume.

Pirmąkart pamačius šį koncepcinį  modelį į galvą šauna viena mintis: jis niekada nebus gaminamas. Vis dėlto paanalizavus detales iš arčiau sunku rasti elementų, kurie kad ir rytoj negalėtų būti gaminami. Pasak KIA, būtent tai ir daroma – slaptoje gamykloje Prancūzijoje gaminamas veikiantis automobilis.

Kurdami dizaineriai žvalgėsi ne tik į automobilius, bet ir į lengvus lėktuvus, dviračius. Nuo pradžių jo interjeras ir eksterjeras buvo kuriami drauge.

POP koncepcijoje gausu modernių sprendimų, tokių kaip permatomas LED ekranas, spidometro vietoje atvaizduojantis greitį, baterijos lygį ir kitą informaciją. Automobiliui stovint jis yra visiškai skaidrus. Garso, navigacijos sistema, klimato kontrolė ir kiti elementai yra valdomi prisilietimui jautriu ekranu.

Šis KIA koncepcinis automobilis visiškai neteršia gamtos. Jis varomas 50 kW ir 190 Nm elektrinio motoro, kurio pakanka ne tik miesto eismui, bet ir greitesniems keliams. Visiškai įkrautas jis gali nuvažiuoti 190 km.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius