Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 26

Kiniškų automobilių saugumo reikalai taisosi

Keturiolika naujų automobilių, tarp jų du kiniški, dalyvavo naujausiuose „EuroNCAP“ organizacijos saugumo bandymuose. Rezultatai sufleruoja, kad Kinijoje gaminti automobiliai jau nebe šimtmečiais atsilieka nuo europietiškų.
MG6
MG6 / Organizacijos nuotr.

Šeši iš keturiolikos automobilių testuose gavo keturias iš penkių žvaigždučių. Tai „Fiat Panda“, „Jeep Grand Cherokee“, „Jaguar XF“, elektromobilis „Renault Fluence Z.E.“ ir du Kinijoje pagaminti modeliai – „Geely Emgrand EC7“ ir „MG6“.

Maksimalų žvaigždučių skaičių testuose surinko „Chevrolet Malibu“, „Kia Rio“, B klasės ir C klasės kupė „Mercedes-Benz“, „Range Rover Evoque“, „Subaru XV“, „VW Beetle“ ir „Volkswagen up!“. Pastarojo automobilio pusbroliai „Seat Mii“ ir „Škoda Citigo“ taip pat gavo po penkias žvaigždutes.

Paanalizuokime rezultatus, pradėkime nuo Kinijoje gamintų automobilių. Lyginant su praeityje atliktais bandymais, šių automobilių tobulėjimas saugumo srityje yra neįtikėtinas.

„Tai ypač didelis pasiekimas Kinijos automobilių gamintojams. Jei tokiais tempais tobulės visa Kinijos automobilių pramonė, jau labai greitai jiems dalinsime po penkias žvaigždutes“, – sako „EuroNCAP“ organizacijos generalinis sekretorius Michielas van Ratingenas.

Vienintelis bandytas elektromobilis „Renault Fluence Z.E.“ turėjo tenkintis keturiomis žvaigždutėmis – gauti penkias sutrukdė prastas pėsčiųjų saugumo bandymo pasiektas rezultatas. Beje, konkurentai „Nissan Leaf“ ir „Opel Ampera“ turi po penkias žvaigždutes.

„Fiat Panda“ gavo keturias dėl labai paprastos priežasties – bazinėje automobilio komplektacijoje nėra ESP. Nepaisant to, kad jau nuo 2012-ųjų ji taps privaloma, „Fiat“ dar bando pataupyti.

Keista, kad „Jaguar XF“ gavo vos keturias. Gaila, tačiau oficialiame „EuroNCAP“ tinklalapyje neįvardijama, kodėl „Jaguar“ surinko tiek mažai žvaigždučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius