Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2013 09 12

Koncepcinis „Subaru WRX“ pasisveikino ir su europiečiais

Jungtinėse Amerikos Valstijose šis automobilis debiutavo anksčiau – jis buvo eksponuojamas Niujorko parodoje. Tačiau europiečių akims tai – naujas metalas. Todėl „Subaru“ nusprendė pristatyti šį modelį ir Frankfurte.
„Subaru WRX“
„Subaru WRX“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Automobilyje, savaime suprantama, dominuoja ankstesniems „Impreza WRX“ bei STI versijoms būdingi bruožai – variklio gaubte palikta oro paėmimo anga bei plačios angos priekiniame buferyje. Net ir spalvą gamintojas paliko tą pačią, tačiau šiek tiek patobulintas dažų mišinys suteikia šviežesnį atspalvį.

Koncepcinis WRX pasižymi ir įprasta variklio komponuote – virš priekinės ašies sumontuotas horizontaliai opozicinis 2,0 litrų benzininis agregatas, kuriam, gamintojo teigimu, 270 AG pasiekti padeda turbokompresorius.

Subaru WRX
„Subaru WRX“

Su naujos kartos WRX „Subaru“ ir vėl grįžta prie sedanų kėbulų. Dabartiniai „Impreza WRX“ pirmiausia debiutavo, kaip hečbekai, todėl tokia istorija nebepasikartos. Teigiama, kad hečbekai bus išimti iš gamos.

Gamintojas deklaruoja, kad prototipas turi iš anglies pluošto pagamintą variklio gaubtą – tai ne tik sumažina mašinos svorį, bet ir suteikia šiek tiek žemesnį svorio centrą.

Daugiausia klausimų dėl šio automobilio tikriausiai turi britai – mat, šiai Europos valstybei „Impreza“ modeliai nebebus gaminami, todėl neaišku, ar jie gaus WRX bei STI versijas. Sklando gandai, kad „Subaru“ savo strategijoje atliko tam tikrus manevrus – nuo šiol WRX ir STI modeliai bus priskiriami ne prie pelningų, o prie tų automobilių, kurie gerina bendrovės įvaizdį.

VIDEO: 2013-ųjų Frankfurto automobilių paroda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius