Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 14

Legendinis BMW X5 švenčia 10 metų jubiliejų

Šių metų spalio mėn. legendinis BMW X5 automobilis mini dešimties metų jubiliejų. „BMW Group“ duomenimis, per 10 metų visame pasaulyje parduota per 845 tūkst. šio modelio automobilių, daugiau nei pusė tūkstančio iš jų – Lietuvoje.
Legendinis BMW X5 švenčia 10 metų jubiliejų.
Legendinis BMW X5 švenčia 10 metų jubiliejų. / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 BMW X5 BMW

1999 m. BMW koncernas pristatęs pirmąjį naujosios kartos keturių varomų ratų penkių durų BMW X5 modelį, padėjo atsirasti didesnio pravažumo modelių segmentui (SAV–Sports Activity Vehicle). Puikios BMW X5 dinaminės savybės ir patikima sukibimo su kelio danga jėga visus dešimt metų buvo šio modelio stiprioji pusė, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Pasak oficialaus BMW atstovo Lietuvoje „Krasta auto“ vadovės Astos Bagdonavičienės, įvertinus pirmosios kartos BMW X5 modelio sėkmę, 2006 m. buvo pristatytas naujos kartos BMW X5 modelis, pasižymintis didesniu komfortu, prabangiu interjeru, dar naujesnėmis technologijomis ir atnaujinta važiuokle, palengvinančia vairavimą. Naujosios kartos septynių vietų SAV segmento modelis iškart buvo apdovanotas visame pasaulyje už aukštą kokybę, išskirtinį dizainą ir saugumą.

Gamintojų įsitikinimu, BMW X5 jau 10 metų diktuoja konkurencines sąlygas visiems savo segmento automobiliams. SAV segmento pažiba gali pasigirti stulbinama varomąja jėga, ypatingu galingumu, universalumu, tiek miesto, tiek užmiesčio keliuose, kokybe, saugumu ir ekonomiškumu.

„BMW X5, turintis 6 cilindrų benzininį arba dyzelinį variklį, yra vienas populiariausių BMW modelių, nes yra ir galingas, ir tuo pačiu itin ekonomiškas. Vidutinis šio automoblio galingumas per 10 metų buvo padidintas iki 173 kW/235 AG, o vidutinės kuro sąnaudos sumažėjo apie 20 proc. t.y. iki 8,2 l/100km“, – sako A.Bagdonavičienė.

Pasak jos, savo segmente BMW X5 pirmauja ir mažiausiame kenksmingų išmetamųjų dujų kiekyje. Per 10 metų SAV klasės automoblio CO2 emisija sumažėjo iki 217 g/km.

Šiandien SAV klasės pradininkas BMW X5 yra vienas iš perkamiausių BMW modelių Lietuvoje. Dėl populiariasio BMW automobilio titulo jis varžosi su BMW X5 ir BMW 5.

Nuo 1993 m. UAB „Krasta Auto“ yra oficialus BMW ir MINI automobilių atstovas Lietuvoje. Bendrovė užsiima naujų ir naudotų BMW ir MINI automobilių prekyba bei teikia visas techninio aptarnavimo paslaugas. „Krasta Auto“ turi oficialias atstovybes bei techninio aptarnavimo servisus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Marijampolėje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius