Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 05

„Lotus Elan“ – naujos kartos „Lotus“

Paryžiaus automobilių parodoje „Lotus“ sukėlė tikrą uraganą. Vos prieš kelerius metus tik vieną modelį gaminusi britų kompanija pristatė net penkis naujus modelius.
„Lotus Elan“ – naujos kartos „Lotus“
„Lotus Elan“ – naujos kartos „Lotus“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 „Lotus“

Kompanijos „Lotus“ stendas buvo vienas nuošaliausių, tačiau po oficialaus pristatymo pirmos parodos dienos popietę iškart buvo apgultas šimtų žurnalistų. Niekas nebuvo pasiruošęs tokiam naujų automobilių lietui.

Per oficialią ceremoniją „Lotus“ naujasis vadovas Dany Baharas vieną po kito traukė žalius uždangalus nuo automobilių. Po keturių premjerų jis paklausė: „Manote, tai viskas?“ Ir tuomet nutraukė dar vieną audeklą nuo ketverių durų koncepto „Eterne“.

Visus automobilius pristatysime po vieną – informacijos tiek daug, kad būtų negražu ją suplakti į vieną didelę naujieną. Taigi pradėkime nuo modelio, kuris mūsų gatves pasieks pirmiausiai.

Pastarąjįkart „Elan“ pavadinimas ant automobilio „Lotus“ pasirodė 1995-aisiais. Tais metais buvo nutraukta antros kartos sportiško kabrioleto gamyba.

Paryžiuje pristatytas naujasis „Elan“ pradeda, kaip pasakoja kompanijos vadovas, naują „Lotus“ erą. O gaminti jį ketinama jau 2013 metais.

Tai visiškai kitokios išvaizdos „Lotus“. Ryškios linijos, agresyvus priekinės dalies dizainas ir ilgas bei platus galas. Tobulo sportinio automobilio receptas. Aštrios ir drąsios linijos pratęstos ratlankiams, galinio vaizdo veidrodėliams (tiksliau kameroms) ir tokioms smulkioms detalėms kaip išmetimo angos.

„Elan“ yra automobilis, kuris jus parveš namo po ilgos kelionės. Jis puikus tiek trasoje, tiek kelyje. Manau, „Elan“ paskatins vairuotojus rinktis „Lotus“. Jis taip pat sulaužo stereotipą, kad šios klasės automobilis turi būti nepatogus. Jame bus pakankamai vietos jums ir jūsų bagažui“, – pasakoja D.Baharas.

Ar jis bus greitas? Neabejotinai. Aprašyme nurodyta, kad automobilio galinius ratus suks V6 4 litrų variklis, pasiekiantis 450 AG ir 465 Nm sukimo momentą. Vos 1 295 kg sveriantis automobilis iki 100 km/val. iššauna per 3,5 sek.

Beje, šis variklis bus komplektuojamas su KERS stabdžių jėgos rekuperacijos sistema. Tokia, kokią matėme praeitame „Formulės-1“ čempionate. Britai taip pat šiam automobiliui kuria naują pavarų dėžę – septynių pavarų, dviejų sankabų automatinę.

Visomis prasmėmis naujasis „Lotus“ sukurtas pagal kompanijos taisykles – jis lengvas, tikslus ir dovanos išskirtinių pojūčių. Pasak „Lotus“ atstovų, automobilis bus pradėtas gaminti 2013 metų vasarą, o kainuos apie 285 tūkst. litų.

 

VIDEO: 2013 Lotus Elan Promo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius