Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 11

„LP570-4 Squadra Corse“ – galbūt paskutinis „Lamborghini Gallardo“

Italijos superautomobilių kompanija Frankfurte pristatė dar vieną „Gallardo“ versiją. Tai galingiausias gamoje modelis ir kalbama, kad greičiausiai paskutinis, tačiau mažojo „Lamborghini“ pamaina Vokietijoje dar nepasirodė, taigi italai gali spėti parengti dar vieną ribota serija gaminamą modelį.
„Lamborghini LP570-4 Squadra Corse“
„Lamborghini LP570-4 Squadra Corse“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
„Lamborghini“ gamina ir „Gallardo Super Trofeo“ automobilius, kurie jau iš gamyklos išrieda su saugos lankais, sportui reikalinga įranga. Tačiau pastaruosius modelius įsigydavo tik lenktynių komandos, mat „Super Trofeo“ yra homologuoti GT3 lenktyninių automobilių klasei, o ne naudojimui gatvėje.

Naujasis „Gallardo Squadra Corse“ – gatvinė šio bolido versija. Tai ne tik pats galingiausias, bet ir lengviausias „Gallardo“. Jo sausas svoris siekia 1340 kg – 70 kg mažiau nei „Gallardo LP560-4“. Tai leidžia 100 km/h greitį pasiekti per 3,4 sekundės, 200 km/h – per 10,4 s bei pasiekti maksimalų 320 km/h greitį. Efektyviai sustoti padės anglies-keramikos stabdžių diskai su galingomis stabdžių apkabomis.

„Squadra Corse“ naudoja tą patį V10 variklį, kaip ir kiti „Gallardo“, tačiau jo galia buvo padidinta iki 570 AG esant net 8000 aps./min. Šis modelis paveldėjo ir lenktyninės versijos transmisiją – 6 laipsnių robotizuota pavarų dėžė valdoma už vairo esančiomis mentelėmis. Ji galią siunčia keturių varančiųjų ratų pavarą.

Aliumininį kėbulą puošia iš anglies pluošto pagamintas variklio gaubtas bei oro aptakas. Gamintojas priduria, kad tai – ne vienintelės detalės, pagamintos iš šios itin lengvos bei standžios medžiagos.

„Suqadra Corse“ bus parduodami su Italijos vėliava papuoštais, 4 skirtingų spalvų kėbulais – „Giallo Midas“ (geltonos), „Bianco Monocerus“ (baltos), „Grigio Thalasso“ (pilkos) bei „Rosso Mars“ (raudonos).

„Lamborghini“ priduria, kad standartinės sportinės sėdynės, pirkėjo užsakymu, galės būti pakeistos prabangesnėmis, minkštesnėmis – jos šiam standžiam superautomobiliui suteiks šiek tiek daugiau komforto.

VIDEO: Frankfurto automobilių paroda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius