Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 17

Manote, jog „Prius“ – nepakankamai ekonomiškas? Pagalvokite dar kartą!

Visi automobilių mėgėjai, prieštaringai vertinantys „Toyota Prius“ hibridus, gali pakeisti savo nuomonę apie šiuos modelius.
„Toyota Prius“
„Toyota Prius“ / Gamintojo nuotr.

Vienas iš automobilių pramonės lyderių, Japonijos gamintojas „Toyota“, rugsėjo viduryje, Frankfruto automobilių parodoje pristatys atnaujintą „Prius“ modelį su „Plug-in“ technologija. Tai reiškia, jog hibridinio modelio baterijas bus galima įkrauti elektros srove tiesiog iš rozetės.

„Prius Plug-in Hybrid Electric Vehicle“ (PHEV) į Europos kelius turėtų išriedėti jau kitų metų pavasarį.

Gamintojas šiame hibride sumontavo papildomą ličio-jonų bateriją, kurią įkrauti bus galima prijungiant įkrovimo laidą prie automobilio. „Prius“, varomas vien elektrinio motoro galės įveikti 21 km (važiuojant 100km/h greičiu). Baterijoms išsekus, įsijungs hibridinis režimas ir automobilis važiuos taip, kaip važiuoja dabartinės kartos „Prius“.

„Toyota“ teigimu, norint pilnai įkrauti ličio-jonų baterijas, teks palaukti pusantros valandos (naudojantis 220V jungtimi).

Ne paslaptis, jog pati įdomiausia šio modelio charakteristikos dalis – degalų sąnaudos. Būtent tai gali pakeisti žmonių, nusistačiusių prieš „Prius“, nuomonę: naujasis „Toyota“ šimtui kilometrų kelio pareikalaus tik 2,2 litro benzino, o į atmosferą išmes tik 49 g/km kenksmingų dujų.

Gamintojas akcentuoja, jog pats didžiausias privalumas pasimatys, naudojant šį automobilį mieste. Norint įveikti trumpas distancijas, benzininio agregato gali išvis neprireikti. Tuo tarpu, „Toyota Prius“ gali būti puikiu pasirinkimu, leidžiantis į ilgesnę kelionę.

Šiomis dienomis tokiais „skaičiais“ gali pasirgirti vos keli automobiliai, tačiau „Prius“ gretas greitai papildys atnaujinti hibridiniai „Auris“, septynviečiai „Prius+“ bei mažieji „Yaris“ modeliai.

Tiesa, „Prius Plug-In“ bandomasis modelis jau buvo pasirodęs ir trijose Baltijos valstybėse, tačiau tikslios pardavimo pradžios datos Lietuvoje dar nėra numatyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius