Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 10 07

Mažiausias „Lexus CT200h“ bus draugiškas aplinkai

„Lexus“ hibridinių automobilių šeimą nuo lapkričio mėnesio papildys mažiausias narys hečbekas „CT200h“. Dėl pirkėjų jis kausis su „Audi A3“ ir 1-osios serijos BMW.
Mažiausias „Lexus CT200h“ bus draugiškas aplinkai
Mažiausias „Lexus CT200h“ bus draugiškas aplinkai. / Gamintojo nuotr.

CT serijos hibridinis automobilis buvo kuriamas turint galvoje Europos rinką. Nors jis ir bus pardavinėjamas didžiausioje „Lexus“ rinkoje JAV, japonai mano, kad tikru hitu jis turėtų tapti būtent Europoje.

Tiek automobilio dizainas, tiek techniniai agregatai buvo kurti nuo nulio. Tiesa, hibridinės jėgainės receptas jau matytas „Prius“ modelyje: benzininis ir elektrinis varikliai dirba kartu, o vien elektriniu jis galės nuvažiuoti tik labai trumpą atstumą. Ši sistema, pavadinta „Lexus Hybrid Drive“, užtikrina labai gerus ekologinius rodiklius. Į aplinką šis ne toks jau mažas hečbekas išmes vos 89 g/km CO2 ir vartos vidutiniškai 3,8 l degalų.

Šie rodikliai pasiekiami įjungus ECO režimu. Yra ir SPORT režimas, kurį įjungus 136 AG pasiekiantys varikliai užtikrina 10,3 sek. startą iki 100 km/val. ir 180 km/val. maksimalų greitį.

Kompaktinių hečbekų segmentas jau nuo 2009-ųjų yra didžiausias Europoje ir šis „Lexus“ modelis nuo šių metų lapkričio mėnesio lauks savo pirkėjų. Prancūzijoje jis kainuos nuo 100 tūkst. litų.

 

VIDEO: Lexus CT 200h

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius