Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 24

„Mercedes-Benz“ dizaino ikona – naujasis CLS modelis (nuotraukos)

Ilgai laukėm ir sulaukėm. „Mercedes–Benz“ išplatino pranešimą spaudai apie naująjį CLS. Tiesa, nuotraukas mes jau matėme – prieš kelias dienas vokiečiams iš rankų išslydo lankstinukai su šio modelio nuotraukomis. Štai ką patys „Mercedes–Benz“ turi pasakyti apie naujausią savo automobilį.
Naujasis "Mercedes-Benz CLS"
Naujasis "Mercedes-Benz CLS" / Gamintojo nuotr.

2003 metais „Mercedes-Benz“ pristatydama CLS modelį sukūrė ir atskirą automobilių kategoriją, kuri pirmą kartą apjungė kupė eleganciją ir dinamiką su sedanams būdingu komfortu ir funkcionalumu. Automobilių gerbėjai buvo maloniai nustebinti, o konkurentai priblokšti, kai gimė naujoji stiliaus ikona. Ilgą laiką CLS buvo vienintelis keturių durų kupė klasės atstovas. Nuo 2004 metų spalio mėnesio automobilį jau pasirinko apie 170 000 pirkėjų.

Gamintojo nuotr./Naujasis
Gamintojo nuotr./Naujasis "Mercedes-Benz CLS"

Naujasis CLS yra įkvėptas sėkmingo pirmtako, tačiau tuo pačiu yra visiškai naujas modelis. Pasaulinė CLS premjera numatyta Paryžiaus automobilių parodoje (2010 m. spalio 2-17 dienomis). „Naujas CLS pažymi „Mercedes-Benz“ ateities dizaino kryptį”, aiškina „Mercedes-Benz“ dizaino vadovas Gorden Wagener. „Tuo pat metu įkvėpimo semtasi iš gilių rafinuoto ir sportiško stiliaus tradicijų, kurios visada lydėjo „Mercedes-Benz“ kupė modelius”. Įspūdingos automobilio proporcijos išliko: ilgas variklio gaubtas, siaura berėmių langų linija ir nuožulnus dinamiškas stogas, tačiau antros kartos dizaino etalonas įkūnija visiškai naują išvaizdą.

Visų pirma žvilgsnį patraukia novatoriškas automobilio priekio dizainas, primenantis sportinį „Mercedes-Benz“ SLS AMG modelį. Vizualiai radiatoriaus grotelės nėra integruotos į variklio gaubtą, kas dar labiau išryškina ilgą, sportišką variklio skyrių. Grotelių centre esanti didelė žvaigždė pabrėžia automobilio ryšį su kitais Mercedes-Benz kupė modeliais bei sustiprina prekės ženklo vientisumą. Didelės, pailgos, tamsios oro angos su juodomis grotelėmis prisideda prie atletiškos automobilio išvaizdos. Kitas skiriamasis bruožas - priekiniai LED žibintai. Pirmą kartą pasaulyje LED technologija naudojama visoms dinamiško apšvietimo funkcijoms. Ši inovacija pasižymi ne tik įspūdingu dizainu, bet ženkliai padidina matomumą kelyje, lyginant su ankstesnėmis apšvietimo sistemomis.

Naujame modelyje dominuoja tipiški CLS kontūrai ir pailgos elegantiškos proporcijos. Dinamišką pojūtį ir atletišką formą sustiprina naujas linijų ir plokštumų žaismas. Išskirtinio ir raumeningo sportinio automobilio “pečių” linija virš galinės ašies pažymi drąsų CLS charakterį.

Gamintojo nuotr./Naujasis
Gamintojo nuotr./Naujasis "Mercedes-Benz CLS"

CLS interjeras išsiskiria nesenstančiu dizainu, kuris apjungia eleganciją su novatoriškomis detalėmis ir rankų darbo tobulumu. Žvilgsnį traukiantis elementas - apgaubimo efektas salone: aukšta linija daro vingį nuo vairuotojo durų virš prietaisų skydelio, link priekinio keleivio durelių. Centrinis displėjus harmoningai integruotas į viršutinę prietaisų skydelio dalį. CLS nustato naujus interjero dizaino standartus ir suteikia  plačias  individualizavimo galimybes: penkios interjero spalvos, penki apdailos variantai ir trijų rūšių oda. Tobulas rankų darbas atsispindi sėdynių ir prietaisų skydelio apsiuvime. Naudojama ypatingai plona 1,6 milimetro storio  PASSION oda, atitinkanti aukščiausius standartus. Apsaugota tik lengva pigmentacija, natūrali porų struktūra išlieka nepaliesta, todėl oda turi ypatingai šiltą ir lengvą pojūtį.

Rafinuotą sportiškumą CLS interjere dar labiau sustiprina aukščiausios kokybės apdailos elementai. Klientai gali rinktis tarp trijų išskirtinių medžio rūšių: blizgaus rudos spalvos riešutmedžio, blizgaus juodojo alksnio ir šviesiai rudos tuopos apdailos. Interjerui galima suteikti modernią išvaizdą su papildomais „pianino lako“ arba anglies pluošto apdailos elementais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius