Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 05

„Mercedes-Benz“ Paryžiaus automobilių parodoje – keturios pasaulio premjeros

Efektyvumas sujungtas su galia ir dizainu – tai inovacijos, kurios buvo pristatytos „Mercedes-Benz“ stende per Paryžiaus automobilių parodą. „Mes liudijame automobilio išradimą antrą kartą. Šiuo metu darome pažangą efektyvumo srityje, kuri yra beprecedentė automobilių istorijoje. Kaip automobilio išradėjai, mes jaučiame ypatingą atsakomybę dėl jo ateities“, – teigia dr. Dieter Zetsche. Vienas iš pavyzdžių – ECO START/STOP funkcijos diegimas CLS, CL, S ir „Viano“ modeliuose.
„Mercedes-Benz“ Paryžiaus automobilių parodoje
„Mercedes-Benz“ Paryžiaus automobilių parodoje / Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr./Mercedes-Benz Paryžiaus automobilių parodoje
Gamintojo nuotr./„Mercedes-Benz“ Paryžiaus automobilių parodoje

Naujasis ketverių durų kupė modelis CLS, šio segmento pradininkas, pasižymi jaudinamu dizainu ir rafinuotu sportiškumu. Visi nauji CLS varikliai užtikrina 25 procentais mažesnes degalų sąnaudas, palyginti su ankstesniais modeliais. Efektyvumą taip pat padidina elektromechaninė „Direct-Steer“ sistema, esanti naujos kartos CLS modelio standartinėje įrangoje. CLS yra pirmasis pasaulyje automobilis, kurį galima pasirinkti su „LED High Performance“ žibintais. Pirmą kartą „Intelligent Light System“ apšvietimo sistema, montuojama „Mercedes“ modeliuose, naudoja bi-xenon žibintus su LED technologija.

Sekdama B klasės F-CELL automobilio pavyzdžiu, „Mercedes-Benz“ pristatė A klasės E-CELL modelį – antrąjį serijinės gamybos elektromobilį. Dvi ličio jonų baterijos leidžia automobiliui nuvažiuoti daugiau nei 200 kilometrų. Tylus elektra varomas automobilis pasiekia 70 kW (95 AG) galią bei 290 Nm sukimo momentą.

Gamintojo nuotr./Mercedes-Benz Paryžiaus automobilių parodoje
Gamintojo nuotr./„Mercedes-Benz“ Paryžiaus automobilių parodoje

Paryžiaus automobilių parodoje „Mercedes-Benz“ taip pat pristatė S klasės „S 250 CDI BlueEFFICIENCY“ – ekonomiškiausią pasaulyje prabangų sedaną. Ekonomiškas turbodyzelinis variklis suvartoja tik 5,7 l degalų 100 kilometrų, o išmetamųjų dujų kiekis siekia tik 149 g/km. Tai pirmas modelis prabangių automobilių segmente su 5 litrų degalų norma bei pirmas prabangus sedanas, išskiriantis mažiau nei 150 g/km CO2 išmetamųjų dujų. Automobilis iki 100 km/val. įsibėgėja per 8,2 sekundės ir pasiekia maksimalų 240 km/val. greitį.

„Mercedes-Benz“ taip pat daug dėmesio skiria prabangių kupė modelių segmentui. Galingų ir sportiškų CL klasės modelių degalų sąnaudų ir išmetamųjų dujų emisijos buvo žymiai sumažintos. Naujasis „CL 500 BlueEFFICIENCY“ modelis su „BlueDIRECT“ technologija, trečios kartos tiesioginio įpurškimo sistema bei specialiu „BlueEFFICIENCY“ paketu vartoja net 22 procentais mažiau degalų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius