Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 17

„Mercedes-Benz S63 AMG“ – daugiau galios, mažiau svorio

Prabangos etalonais vadinami S klasės „Mercedes-Benz“ limuzinai nuo šiol bus gaminami ir su galingais V8 „Twin-turbo“ varikliais.
„Mercedes-Benz S63 AMG“
„Mercedes-Benz S63 AMG“ / „Mercedes-Benz“ nuotr.

Teigiama, kad S63 AMG versija bus oficialiai pristatyta Frankfurto automobilių parodoje, šį rugsėjį, tačiau prieš šią šventę gamintojas siūlo užmesti akį į aprašymą.

Lyginant su ankstesnės kartos S63 AMG, naujasis ketverių durų sedanas gali pasigirti 14 AG didesne, 577 AG galia. Teigiama, kad versijų su visais bei galiniais varančiaisiais ratais svoriai bus identiški – 1995 kg. Tai – maždaug šimtu kilogramų mažesnė masė nei svėrė ankstesni S63. Svorį sumažinti padėjo įvairūs sprendimai, tarp kurių yra ir kompaktiškesnis 78 Ah ličio-jonų akumuliatorius bei iš anglies pluošto suprojektuota atsarginio rato vieta.

Mercedes-Benz nuotr./Mercedes-Benz S63 AMG
„Mercedes-Benz“ nuotr./„Mercedes-Benz S63 AMG“

„Mercedes-Benz“ tvirtina, kad su visų varančiųjų ratų važiuokle automobilyje bus taikomi šiek tiek kitokie inžinieriniai sprendimai pakaboje – tai leis išlaikyti tokį pati svorį bei pasiekti 289 AG vienai tonai santykinę galią. Tuo tarpu milžiniškas 5,5 litro V8 „turbininio“ variklio generuojamas 900 Nm sukimo momentas beveik dviejų tonų masę iki 100 km/h išjudins per 4 sekundes (puse sekundės greičiau nei pirmtakas). Versijos su viena varančiąja ašimi šį greitį pasieks per 4,4 sekundės.

Maksimalų greitį vokiečiai riboja ties 250 km/h padala, tačiau vairuotojai, užsisakę ribotuvą deaktyvuojantį paketą prabangiais S63 AMG limuzinais galės lėkti ir 299 km/h greičiu.

Teigiama, kad „Mercedes-Benz“ galingiausiose S klasės sedanų versijose montuos patobulintą S500 pakabą su inovatyviu „Magic Body Control“ valdymu. Sistemą sudaro ir kamera, sumontuota prie priekinio lango – ji stebės kelią ir paruoš pakabos agregatus pastebimiems iššūkiams.

Mercedes-Benz nuotr./Mercedes-Benz S63 AMG
„Mercedes-Benz“ nuotr./„Mercedes-Benz S63 AMG“

Už papildomą kainą pirkėjai galės užsisakyti ir anglies-keramikos stabdžių diskus, 20 colių skersmens ratlankius su 255/40 bei 285/35 padangomis bei aibę kitų brangenybių.

Gamintojo teigimu, galingiausieji S klasės modeliai su galiniais varančiaisiais ratais bei „Euro6“ taršos standartus atitinkančiais V8 „twin-turbo“ varikliais šimtui kilometrų kelio suvartos vidutiniškai 10,1 l degalų. „Autocar“ teigimu, Didžiojoje Britanijoje S63 AMG su viena varančiąja ašimi kainuos nuo 120 tūkst. svarų (apie 476 tūkst. Lt pagal dabartinį kursą).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius