Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 11

„Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell“ elektromobilis prekyboje jau 2013 metais

„Mercedes-Benz“ Detroito automobilių parodoje pristatė „SLS AMG E-Cell“ elektra varomą sportinį automobilį. Tačiau tai ne svarbiausia žinia. Svarbiau yra jų prezidento duotas pažadas 2013 metais pradėti jį pardavinėti.
„Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell“ prekyboje jau 2013 metais
„Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell“ prekyboje jau 2013 metais / Gamintojo nuotr.

„Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell“ yra pats technologiškai tobuliausias sportinis automobilis per visą 125 metų automobilizmo istoriją. Jis demonstruoja kokie neįtikėtini elektromobiliai gali būti.“, - pasakojo „Daimler AG“ vadovų tarybos pirmininkas ir „Mercedes-Benz“ automobilių padalinio vadovas Dr. Dieteris Zetsche. „Mūsų klientai tokį automobilį galės užsisakyti „Mercedes-Benz“ atstovybėje jau 2013 metais.“

„SLS AMG E-Cell“ automobilis yra varomas tik elektra, o savo dinaminėmis charakteristikomis prilygsta tikriems superautomobiliams. Automobilyje sumontuoti net keturi elektriniai varikliai - po vieną kiekvienam ratui. Kartu jie pasiekia 526 AG galią ir 880 Nm sukimo momentą.

Jo greitis bus beveik kaip jo brolio, benzininio SLS AMG su V8 varikliu. Jei dabar gaminamas SLS AMG šimtą pasiekia per 3,8 sek., elektrinis „SLS AMG E-Cell“ užtruks vos dviem šimtosiomis ilgiau - lygiai 4 sek. iki 100 km/h.

Šis automobilis, nors ir yra visiškai „žalias“, jis taip pat ir kosmiškai greitas. Nepamirškime, elektriniai varikliai jau nuo pačios sūkių apačios geba atiduoti ypač didelį sukimo momentą. Didžiausias elektromobilių siaubas - didelis akumuliatorių svoris - „Mercedes-Benz“ inžinierių išspręstas kaip įmanoma naudingiau. Visi akumuliatoriai išmėtyti visoje bazėje ir sumontuoti kuo žemiau. Tai užtikrina vos ne idealų 50:50 svorio pasiskirstymą.

Nuo „paprasto“ SLS AMG skiriasi ir šio automobilio kėbulo detalės. Jame sumontuoti įvairiausi aerodinaminiai elementai. Taip pat, unikalaus dizaino 19 colių ratlankiai su 265/35 padangomis priekyje ir 295/30 gale. O už jų tilpo dideli anglies pluošto stabdžių diskai.

Neesame tikri ar viduje sumontuota multimedia sistema su dideliais ekranais pasieks serijinę gamybą. Bet esame tikri, kad klientai galės išsirinkti kitą spalvą - ne tik parodose demonstruojamo automobilio „AMG lumilectrico magno“ dažymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius