-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 31

Miesto automobilio ateitis

Legendinio „McLaren F1“ kūrėjas Gordonas Murray atskleidė naują savo kūrinį. Superautomobilių gerbėjams blogos žinios: naujasis konstruktoriaus kūrinys – už „Smart“ mažesnis miesto automobilis.
Gordon Murray T.27
Gordon Murray T.27

Vienintelis panašumas tarp „McLaren F1“ superautomobilio ir naujojo T.27 miesto elektromobilio – sėdynių, ant kurių telpa trys keleiviai, išdėstymas. Čia visi panašumai ir baigiasi.

Inovatyvus miesto automobilis T.27 yra viso labo 2,5 metro ilgio ir 1,3 metro pločio. Jis bus varomas 25 kW galios elektros variklio, kurio turėtų pakakti įsibėgėti iki 100 km/val. per 15 sek. ir pasiekti maksimalų 105 km/val. greitį. Pasak konstruktoriaus, sverdamas 680 kg automobilis savo dinaminiais parametrais prilygs standartiniam sedanui su 2 l varikliu. Vieno akumuliatorių krovimo ciklo turėtų pakakti nuvažiuoti apie 150 kilometrų.

Bendradarbiaujant su kompanija „Zytek“ konstruktoriams pavyko sujungti elektros variklį, pavarų dėžę ir visą elektroniką į vieną kompaktišką elementą, kuris su akumuliatoriais telpa automobilio dugne.

Kaip ir benzinu varomas kitas konstruktoriaus kūrinys T.25, naujasis elektromobilis T.27 dėl  originalios konstrukcijos yra labai kompaktiškas. Standartinėje automobilio stovėjimo vietoje tokių mažylių tilps net trys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius