Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 10

Naudotų automobilių prekeiviams smogė vokiečiai

Vokietijos valdžios pasiūlyta 2500 eurų kompensacija naują automobilį perkantiems gyventojams nuliūdino Lietuvos automobilių prekeivius, kurie į Vokietijos pusę nenori net žiūrėti.
Sausakimši automobilių turgūs – jau praeitis?
Nebrangūs vokiški automobiliai Lietuvos turguose tampa retenybe. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Net visiškai sutrūnijusios transporto priemonės vokiečiai dabar nesutinka parduoti pigiau kaip už 2500 eurų (8632 litus), mat tokią pinigų sumą jie gauna atidavę mašiną sunaikinti ir nusipirkę naują automobilį, rašo „Lietuvos rytas“.

Tuo tarpu didžiausią dalį į Lietuvą atgabentų automobilių nuperka baltarusiai ir prekeiviai iš Azijos šalių, kuriems reikia senų pigių automobilių. Jie net nesidairo į mašinas, kainuojančias daugiau kaip 4 tūkst. eurų.

Naudotų mašinų prekeiviai geria vaistus, žiūrėdami, kaip galingi presai Vokietijoje naikina automobilius, kuriuos būtų galima sėkmingai parduoti Azijos ar Afrikos šalyse.

„Tai, ką labiausiai perka kazachai, kirgizai ar tadžikai, dabar Vokietijoje sunaikinama“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo jau porą dešimtmečių iš Vokietijos naudotas mašinas gabenantis kaunietis Andrius.

Vokiečiai už seną mašiną prašo 2500 eurų net tuo atveju, jei Lietuvoje ją būtų galima parduoti tik už 1500 eurų.

O skatinimo pirkti naujus automobilius sistema Vokietijoje jau veikia: kovo mėnesį Vokietijoje įregistruota 401 tūkst. naujų mašinų – 40 proc. daugiau nei prieš metus tą patį mėnesį.

Tiesa, vokiečiai labiau perka prancūziškuosius „Renault“ ir „Peugeot“, o ne savo „Volkswagen“ ar „Opel“. Tad Vokietijos Vyriausybės mėginimas gelbėti savo automobilių pramonę labiau padeda kaimynei Prancūzijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius