-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 12 12

Naujas vidutinės klasės koziris – trečiosios kartos „Škoda Octavia“

Čekijos automobilių gamintojas pagaliau pristatė oficialias pilno dydžio naujosios kartos „Octavia“ nuotraukas. Oficialiame pranešime teigiama, kad penkerių durų hečbekai bei universalai pasirodys jau 2013-ųjų pavasarį.
„Škoda Octavia“
„Škoda Octavia“ / Gamintojo nuotr.

Naujasis „Škoda“ vidutinės klasės šeimyninis automobilis yra pagamintas ant naujosios „Volkswagen“ grupės MQB platformos, kurią naudoja septintosios kartos „Golf“ bei naujasis „Audi A3“.

Lyginant su ankstesnės kartos „Octavia“ naujasis automobilis yra 90 mm ilgesnis bei 45 mm platesnis, tuo tarpu atstumas tarp ašių buvo padidintas 108 mm (iki 2686 mm), suteikiant daugiau vietos gale sėdintiems keleiviams.

Gamintojo nuotr./`koda Octavia
Gamintojo nuotr./„Škoda Octavia“

Gamintojo teigimu, naujasis jų automobilis pasižymės ir erdvesniu salonu: lubų aukštis padidintas 8 mm, salono plotis ties priekinėmis sėdynėmis padidintas 39 mm, o ties galinėmis – 26 mm. „Škoda“ priduria, jog šis „Octavia“ modelis turės erdviausią savo klasėje interjerą – salono ilgis sieks net 1782 mm. Negana to, 590 litrų talpos bagažinė erdvumu taip pat pralenks visus konkurentus.

„Octavia“ demonstruoja elegantiškesnius bruožus – dėl dailių kėbulo linijų šis automobilis gali patikti ne tik prabangos, bet ir agresyvių modelių mėgėjams.

Gamintojo nuotr./`koda Octavia
Gamintojo nuotr./„Škoda Octavia“

Trečiosios kartos „Škoda Octavia“ ateinantį pavasarį debiutuos su plačia aštuonių variklių gama. Teigiama, jog tame tarpe bus 1,4 litro TSI jėgainės su 120 AG, 1,8 litro TSI varikliai su 177 AG bei 1,6 litro TDI motorai, kurie „GreenLine“ versijose generuos 109 AG, o šimtui kilometrų kelio suvartos tik 3,4 litro degalų.

Gamintojas praneša, kad bus galima rinktis tarp mechaninių arba DSG automatinių transmisijų, o negana to, papildomos įrangos sąraše bus ir visų varančiųjų ratų važiuoklė.

Gamintojo nuotr./`koda Octavia
Gamintojo nuotr./„Škoda Octavia“

RS versijos su 2,0 litrų „turbo“ varikliais debiutuos kitų metų pabaigoje, kai rinkoje bus pristatyti naujosios kartos „Golf GTI“.

Gyvai šį modelį galėsite pamatyti kovo mėnesį vyksiančioje Ženevos automobilių parodoje.

Gamintojo nuotr./`koda Octavia
Gamintojo nuotr./„Škoda Octavia“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius