Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 18

Naujasis „Opel Combo“: didelis galingų variantų pasirinkimas

Naujos kartos „Opel Combo“ – protingi sprendimai kompaktinės klasės segmente. Šį „darbinį arkliuką“ galima rinktis iš gausybės variantų su technologiškai atnaujintomis, ekonomiškomis ir praktiškomis savybėmis.
Naujasis „Opel Combo“
Naujasis „Opel Combo“ / Gamintojo nuotr.

Krovininis variantas nuo šiol gaminamas su 2755 mm arba ilgesnės, 3105 mm bazės važiuokle. Atitinkamai yra ir du skirtingi mašinų ilgiai – 4,39 m ir 4,74 m, o stogo aukščiai –1,85 m arba 2,10 m. Naująjį „Opel Combo“ galima užsisakyti ir kaip praktišką keleivinį automobilį, kuris gali turėti penkias arba septynias sėdimas vietas.

Papildomai galima užsisakyti variantus su vienomis ar dvejomis slankiojančiomis durimis – tai padės patogiau patekti į krovinių skyrių. Keleivinis „Opel Combo“ variantas standartiškai turi slankiojančias duris šone ir atidaromas duris gale. Papildomai galima užsisakyti dvigubas asimetriškas duris. Kai kuriuose krovininiuose variantuose galima užsisakyti stogo dangtį, kad, pavyzdžiui, būtų patogu gabenti kopėčias.

Geriausi klasėje krovinių skyriaus duomenys

Naujojo „Opel Combo“ krovinių gabenimo galimybės akivaizdžiai pastebimos iš karto: 3800 litrų krovinių skyrius trumpesnės bazės variante (nulenkus sėdynes) bei 4600 litrų talpa ilgesnės ratų bazės versijoje. „Opel Combo“ turi didžiausią krovinių skyrių savo klasėje abiejuose variantuose.

Mažas 54,4 cm įkrovimo aukštis bei daugybė iki vienos tonos krovimo galimybių kaip ir slankiojančių durų angų plotis yra geriausi savo klasėje privalumai. Trumpesnioji versija turi ilgiausią, aukščiausią bei plačiausią tarp ratų arkų krovinių skyriaus plotą.

Galingi ir ekonomiški varikliai

Naujasis „Opel Combo“ gali būti su vienu iš 6 variklių: 4 dyzelinių, vienu benzininiu bei vienu suslėgtų gamtinių dujų. Dyzelinių variklių gama susideda iš 1,3 CDTI ir 1,6 CDTI agregatų, kurių abiejų galia vienoda (66 kW/90 AG), galingesnio 1,6 CDTI  (77 kW/105 AG) bei pačio galingiausio (99 kW/135 AG) 2,0 CDTI turbodyzelio.

Gamintojo nuotr./Naujasis „Opel Combo“
Gamintojo nuotr./Naujasis „Opel Combo“

1,4 litro benzininis variklis išvysto 70 kW/95 AG, o taupi ir gamtai draugiška suslėgtų gamtinių dujų versija turi 88 kW/120 AG. Benzininis variantas bei 1,3 CDTI dyzelinis variklis yra montuojami su 5 laipsnių mechanine transmisija, tuo tarpu suslėgtų gamtinių dujų ir galingesni dyzeliniai automobiliai komplektuojami su 6 laipsnių mechanine pavarų dėže.

66 kW/90 AG 1,6 CDTI versija galima su automatizuota „Easytronic“ 5 laipsnių mechanine pavarų dėže. Visi variantai, išskyrus varomą suslėgtomis gamtinėmis dujomis ir „Easytronic“ versiją, papildomai bus komplektuojami su „Start/Stop“ įranga, padėsiančia taupyti degalus bei mažiau teršti gamtą. Naujojo „Opel Combo“ ekonomiškumas mažins jūsų išlaidas, taip pat ir maži techninės priežiūros kaštai – privalomų apsilankymų intervalai nemaži.

Pavyzdžiui, visiems CDTI dyzeliniams variantams patikra privaloma kartą per metus arba kas 35 000 km.

Papildoma įranga palengvins darbo dieną

Net ir bazinė „Opel Combo“ komplektacija turi daug įrangos: centrinį durų užraktą, vairo stiprintuvą, reguliuojamą vairaratį, elektra valdomus langus, 4 kryptimis reguliuojamą vairuotojo sėdynę (su aukščio reguliavimu užsakoma už papildomą mokestį), vairuotojo oro saugos pagalvę, ABS bei padangų remonto komplektą.

Keleivinis „Opel Combo“ variantas bus trijų įrangos lygių: „Essentia“, „Enjoy“ ir „Cosmo“. Papildomos įrangos sąraše yra nuotolinis centrinio durų užrakto valdymas, galiniai elektriniai langai bei šoninės oro saugos pagalvės. Kad ir kokį „Opel Combo“ variantą klientas pasirinks, naujasis „Opel Combo“ garantuotai stipriai konkuruos tiek kaina bei kokybe, tiek naudojimo galimybėmis.

„Combo“: išbandytas ir patikimas vardas kompaktinių komercinių automobilių segmente

Naujos kartos „Opel Combo“ pardavimai prasidės 2012 m. vasarį. Automobilis bus gaminamas „Opel“ komercinio partnerio „Fiat Doblo“ furgono (šis modelis yra išrinktas tarptautiniu „Metų furgonu 2011") pagrindu. Tikimasis, kad tai sustiprins „Opel“ plėtrą komercinių automobilių srityje.

„Opel Combo“ pirmą kartą rinkoje pasirodė 1985 m., o paskutinioji versija yra gaminama nuo 2001 m. Pristačius daugialypį laisvalaikio, šeimos ir darbo automobilį, „Opel“ strategija pasiteisino – nuo pat „Opel Combo“ gamybos pradžios, Europoje šio modelio kasmet parduodama po 72 000 vienetų.

Nors ankstesnioji „Opel Combo“ karta baigia skaičiuoti savo egzistavimo laiką, ji vis dar yra daugumoje rinkų savo segmento trejetuke. Per daugiau kaip 25 egzistavimo metus, „Combo“ pelnė daugybę apdovanojimų, nuo puikių pasirodymų tarptautiniuose automobilių metų rinkimuose iki laimėjimų geriausios kainos bei kokybės santykio palyginamuosiuose Vokietijos automobilių žurnalo „Auto Bild“ bandymuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius