Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 20

„Euro NCAP“ skirs daugiau dėmesio automobilių stabdžiams

Šiuo metu automobilių saugumas pasiekęs itin aukštą lygį. Beveik kiekvienas naujas automobilis surenka penkias žvaigždutes iš tiek pat galimų. Tačiau dabar užduotis kiek pasunkėjusi – „Euro NCAP“ paskelbė, kad nuo šiol vertins ir automobilių stabdžius.
AEB sistema naujuose automobiliuose
AEB sistema naujuose automobiliuose / Euro NCAP nuotr.

Naujų automobilių saugumo testus atliekanti ir reitinguojanti „Euro NCAP“ organizacija paskelbė, kad nuo šiol daugiau dėmesio nei įprastai bus skiriama automobilio stabdžiams. Vertinant bus atsižvelgiama į tai, ar automobilis turi AEB arba autonomines avarinių stabdžių sistemas. Taip pat papildomi balai bus skiriami už kitas saugų stabdymą užtikrinančias sistemas.

Pavyzdžiui „Honda“ sistema perspėja vairuotoją, kai jis važiuoja nesaugiu atstumu, o esant reikalui pati ima lėtinti automobilį. „Mercedes-Benz“ turi panašią sistemą, kuri automatiškai stabdo automobilį, jeigu vairuotojas pats nespaudžia stabdžių pedalo. Tokios sistemos bus vertinamos papildomais balais ir tik jas turintys automobiliai pretenduoja gauti aukščiausią saugumo įvertinimą.

Kaip teigia „Euro NCAP“ ekspertai, tokios priemonės gali išsaugoti 8 mln. gyvybių per metus. Jų vertinimas prasidės jau nuo 2014 metų, o dar po dvejų metų, bus pradėtos bandyti ir sistemos, kurios padeda išvengti susidūrimo su pėsčiaisiais.

O čia „Euro NCAP“ sukurtas trumpas filmukas iš jų renginio, pristatančio AEB sistemą:

VIDEO: Euro NCAP | Highlights of AEB event

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius