Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 21

Naujos kartos „Mazda2“ bus ekonomiškiausias benzininis automobilis pasaulyje

„Mazda“ praneša, kad naujos kartos „Mazda 2“ bus pats ekonomiškiausias benzininis automobilis pasaulyje. Panašius žodžius girdėjome ir iš „Nissan“. Jų variklis žada būti ekologiškiausias. Kas geriau?
„Mazda2“ bus atnaujinta
„Mazda2“ bus atnaujinta. / Gamintojo nuotr.

Rugpjūčio mėnesį „Nissan“ atskleidė visas naujojo 1,2 litro benzininio variklio detales. Trumpai: jis naudos ekonomišką Atkinsono degimo ciklą, tiesioginį degalų įpurškimą, mažos trinties medžiagas ir nedidelį kompresorių. Variklis turės tris cilindrus.

Pasak „Nissan“, 94 AG ir 103 Nm sukimo momentą pasiekiantis variklis į aplinką išmes vos 94 g/km CO2 dujų ir bus pats ekologiškiausias iš benzininių.

Tuo tarpu „Mazda“ gamins patį ekonomiškiausią benzininį motorą. Jis 100 km vidutiniškai suvartos 3,5 litro benzino. „Skyactive–G“ pavadinimo motoras bus 15 proc. ekonomiškesnis už šiuo metu naudojamus.

Taigi „Nissan“ siūlys ekologiškiausią, o „Mazda“ ekonomiškiausią variklį. Kurį pasirinkti?

Mūsų nuomone, viskas labai paprasta – rinktis reikės ne variklį, o visą automobilį. Naująją „Micra“ mes jau išbandėme – tai tikrai neblogas automobilis, bet toks pats yra ir šiuo metu gaminamas „Mazda2“. Jei „Mazda“ nesugadins recepto ir naujos kartos „antrukas“ bus lengvas, manevringas ir patikimas, stosime į šio japono pusę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius