Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 10 09

Naujos kartos „Opel Meriva“ siekia nubrėžti standartus efektyvumo bei praktiškumo srityse

Po pirmojo pristatymo rinkoje 2003 m., „Opel Meriva” tapo rimtu žaidėju mažų vienatūrių segmente. Antros kartos „Meriva” pasirodė 2010 m. su naujais privalumais – „FlexDoors” sistema, funkcionaliomis sėdynėmis ir daugybe įrengtų dėtuvių.
„Opel Meriva“
„Opel Meriva“ / „Opel“ nuotr.

Nauja „Opel Meriva” nuosekliai plėtoja ankstesnę koncepciją. Dabar ji įgavo naują vaizdą, kuris charakteringas naujam „Insignia“, visai nesenai pristatytam tarptautinėje automobilių parodoje, tai yra didesnės priekinės chromuotos grotelės ir išskirtinio dizaino priekiniai žibintai su  LED technologija.

Opel nuotr./Opel Meriva
„Opel“ nuotr./„Opel Meriva“

Naujoje „Meriva“  montuojami „Opel“ naujos kartos 1,6 litro turbodyzeliniai varikliai, kurie debiutavo „Zafira Tourer“ modelyje. Klientams siūloma šiuolaikiška „IntelliLink“ informacijos ir pramogų sistema su navigacija ir valdymu balso komanda. 7 colių didelės raiškos ekrane galima sekti reikiamą informaciją ir valdyti sistemos funkcijas.

Naujas dyzelinis variklis

Priekinę liniją pabrėžia naujos grotelės su aukščiau įmontuotais chromo elementais bei chromo akcentai apimantys rūko žibintus. Pirmą kartą šiame modelyje galimi LED dienos šviesų žibintai. Šoninę išvaizdą pabrėžia chromuota lenkta langų linija, paryškinanti galinį langą. „Meriva“ montuojami naujo dizaino 17 ir 18 colių ratų. Kaip skelbia gamintojas, tai yra vienintelis vienatūris siūlomas su 18 colių ratais, kurie suteikia tvirtesnę poziciją ant kelio ir išskiria iš konkurentų.

Opel nuotr./1,6 l CDTI motoras
„Opel“ nuotr./1,6 l CDTI motoras

Pirmiausiai „Opel” siūlys „Meriva” su 136 AG naujos kartos dyzelinio variklio versija. Aliuminio variklis su „common rail“ degalų įpurškimo sistema ir kintamos geometrijos turbokompresoriumi išvysto 320 Nm sukimo momentą esant 2000 aps./min. Tai yra 6 AG ir 20 Nm daugiau nei galėjo išvystyti 1,7 l CDTI variklis bei leidžia pasiekti geresnį dinamiškumą – nauja „Meriva“ 100 km/h pasiekia per 9,1 s. Kitos 1,6 CDTI versijos su dar mažesnėmis degalų sąnaudomis ir tarša bus pristatytos 2014 m. pirmoje pusėje. 

Trys benzininio variklio versijos

Nauja „Meriva” bus galima ir su vienu iš trijų 1,4 l benzininio variklio variantų. Atmosferinio variklio pirminė siūloma galia bus 100 AG.  Abu turbininiai varikliai – 120 AG ir 140 AG galimi su naujomis, mažos trinties šešių laipsnių pavarų dėžėmis, turinčiomis „ActiveSelect“ funkciją, leidžiančia pavaras perjungti rankiniu būdu. Benzininis variklis su šia automatine transmisija, tikimasi, pritrauks 15 – 20 proc. daugiau naujų klientų.

„Opel“ skelbia investavę 50 mln. eurų į penkių ir šešių laipsnių transmisijų optimizavimą. Buvo atlikti pavaros dėžių dalių ir perjungimo mechanizmo  patobulinimai bei užtikrintas sklandus jų montavimas į automobilius.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius