Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 10 10

„Nissan“ stovykloje kvepia rekordais: tuščioje Niurburgringo trasoje ratus suko „GT-R Nismo“

Prieš pradėdami „Nissan GT-R Nismo“ serijinę gamybą japonai okupavo Niurburgringo trasą – akivaizdu, kad jie fiksuoja šios mašinos rato įveikimo laiką.
„Nissan GT-R Nismo“
„Nissan GT-R Nismo“ / Kadras iš vaizdo siužeto

Šių metų GT-R „žaliojo pragaro“ žiedą įveikė per 7 minutes ir 18,6 sekundės. Tai yra devintas greičiausias serijiniu būdu gaminamas automobilis. Visai neseniai iš septynių minučių barjero išlipo „Porsche“ su šviežiai iškeptu „918 Spyder“ hibridu, tačiau tai – kita kalba.

Spalio 8-ąją „Nissan“ kolektyvas su užmaskuotu „GT-R Nismo“ buvo pastebėtas visiškai tuščiame Niurburgringe. Trasos šonuose buvo tik techninio personalo darbuotojai.

„Autocar“ duomenimis, prie itin galingo „Nissan“ automobilio vairo sėdėjo buvęs „Formulės-1“ lenktynininkas Sebastienas Buemi. Mažai tikėtina, kad jis Niurburgringą apvažiuos greičiau nei „Porsche“ vairavęs Timas Kluckas, tačiau gamintojas neabejoja, kad „Nismo“ versija bus akivaizdžiai pranašesnė.

Tuo tarpu „AutoExpress“ šaltinio teigimu, 2014-ųjų „GT-R Nismo“ su „Williams“ KERS (kinetinės energijos regeneracijos) technologija iki 100 km/h galės pagreitėti per neįtikėtiną 2 sekundžių laiko tarpą. Kiek anksčiau „Nissan“ inžinieriai atskleidė, kad GT-R automobiliuose palikta pakankamai daug rezervo tobulinimo darbams. Starto kontrolės sistema, tikėtina, taip pat bus smarkiai pagerinta.

Galingiausia serijinė GT-R versija turės tą patį VR38DETT variklį, kuris turėtų generuoti apie 570 AG – maždaug 35 AG daugiau nei baziniuose modeliuose.

Koks būtų papildomas KERS sistemos siūlomas galios prieaugis – neaišku. Gamintojas nepatvirtino fakto, kad šiame automobilyje apskritai bus kinetinės energijos regeneracijos technologija.

VIDEO: „Nissan GT-R Nismo“ pastebėtas tuščioje Niurburgringo trasoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius